Noi demiteri după accidentul de la mina Jilț Sud. Ministrul Energiei a cerut eliberarea din funcție a lui Daniel Burlan, șeful CE Oltenia. Virgil Popescu: Vom extinde controlul pentru toate achizițiile

Publicat pe Categorii Esential, Minerit, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Noi demiteri după accidentul de la mina Jilț Sud. Ministrul Energiei a cerut eliberarea din funcție a lui Daniel Burlan, șeful CE Oltenia. Virgil Popescu: Vom extinde controlul pentru toate achizițiile

Update: Daniel Burlan așteaptă să fie eliberat din funcție de CS. „Din presă am văzut și eu că domnul ministru a cerut să fim revocați, eu și ceilalți membri ai directoratului. Nu comentez, este decizia ministrului, dar pe logica asta ar trebui să ceară demisia la toți factorii de conducere. A cerut revocarea noastră, este la dispoziție un termen să fim revocați din funcție. Încă nu am luat nicio decizie, dar soluția de revocare este la dispoziția CS-ului”, a spus Daniel Burlan, citat în presa locală.

Noi demiteri la CE Oltenia după accidentul de la mina Gorj. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut Consiliului de Supraveghere a CE Oltenia demiterea directorului general Daniel Burlan și a lui Marius Negru, membru Directorat.

Ministrul a primit raportul preliminar al corpului său de control, efectuat după accidentul de la cariera Jilț Sud, soldat cu 3 morți.

“Responsabilitățile sunt în curs de clarificare de către organele de cercetare penală. Noi facem o cercetare administrativă. În urma raportului preliminar și a tututor informațiilor primite în ultima perioadă, aş vrea să vă prezint următoarele măsuri. Solicit Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţia de președinte-director general a domnului Daniel Burlan, dar şi a lui Marius Negru. Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi care vin la muncă zi de zi este inacceptabilă”, a declarat Virgil Popescu, într-o conferință de presă susținută după o vizită de lucru inopinată la Hidrocentrala Porțile de Fier 1, scrie Libertatea.

Vom continua extinderea controlului privind toate achizițiile, vrem să vedem exact ce s-a întâmplat acolo, a mai spus ministrul.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *