Noi investiții la CE Oltenia. Din mai, se înființează societățile care vor implementa proiectele fotovoltaice și blocul de 475 MW pe gaz natural la SE Turceni. Se cere aprobarea acționarilor pentru acordurile cu OMV Petrom și Tinmar Energy

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Noi investiții la CE Oltenia. Din mai, se înființează societățile care vor implementa proiectele fotovoltaice și blocul de 475 MW pe gaz natural la SE Turceni. Se cere aprobarea acționarilor pentru acordurile cu OMV Petrom și Tinmar Energy

Acționarii CE Oltenia urmează să aprobe, în ședința AGEA de la sfârșitul lunii aprilie, acordurile încheiate cu OMV Petrom și Tinmar Energy în vederea constituirii societăților care vor implementa proiectele fotovoltaice și dezvoltarea de unități de producere a energiei electrice pe bază de gaze naturale, cuprinse în Planul de restructurare al societății, aprobat de Comisia Europeană pe 26 ianuarie 2022.

Este vorba de acordurile acționarilor între CE Oltenia și OMV Petrom în vederea înființării a patru societăți mixte SPV privind implementarea: unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 85 MW pe depozitele de zgură și cenușă din SE Ișalnița, a unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 132 MW pe halada interioară din Tismana- EMC Roșia-Rovinari, un parc fotovoltaic cu putere instalată de 128 MW pe halda interioară Tismana I a SE Rovinari și un parc fotovoltaic 110 MW pe halda interioară Rovinari Est a SE Rovinari.

De asemenea, se vor aproba acordurile acționarilor între CE Oltenia și Tinmar Energy în vederea constituirii a 5 societăți pe acțiuni pentru implementarea proiectelor fotovoltaice și CCGT, respectiv:

  • Parc fotovoltaic – 83 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Rovinari;
  • Parc fotovoltaic – 112 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Turceni;
  • Parc fotovoltaic – 66 MW pe halda exterioară Pinoasa a SE Rovinari;
  • Parc fotovoltaic – 19 MW pe halda exterioară Bohorelu a SE Rovinari;
  • Un bloc de 475 MW pe gaz natural la SE Turceni care va înlocui o capacitate existentă de 330 MW pe lignit.

CE Oltenia pune în aplicare planul de restructurare care implică implementarea unui plan de investiții (Planul de decarbonare) și asigurarea viabilității societății.  Planul de decarbonare care urmează să fie implementat în perioada 2021-2026, presupune diversificarea mixului energetic prin introducerea de energie regenerabilă și cu gaze în portofoliul companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.