Noi modificări la Legea petrolului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Noi modificări la Legea petrolului

Noi modificări ce vin în sprijinul operatorilor din domeniul petrolier au fost operate la Legea petrolului. În Monitorul Oficial 755/2015 a fost publicată Legea 228 pentru aprobarea OUG 50/2014 privind modificarea şi completarea Legii petrolului nr. 238/2004.

Potrivit noii legi, în cazul acordurilor petroliere încetate prin expirarea duratei, pentru care sunt confirmate resurse geologice/rezerve de petrol în baza programelor operațiunilor petroliere avizate de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, activitatea titularilor care desfășoară operatiuni petroliere avizate poate continua la obiectivele unde există în posesie infrastructura necesară extracției rezervelor de petrol, până la intrarea în vigoare a acordurilor petroliere. Condiția impusă este ca durata de 30 de ani să nu fie depășită.

Până la data de 1 noiembrie 2015,operatorii care îndeplinesc condițiile menționate anterior pot solicita ANRM, cu dovada deținerii infrastructurii necesare, încheierea de acorduri petroliere făcând excepție de la prevederile Legii petrolului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *