Noi obligații pentru participanții la piața energiei de la 1 ianuarie: Să publice informaţiile privilegiate pe platformele evaluate de ACER

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Noi obligații pentru participanții la piața energiei de la 1 ianuarie: Să publice informaţiile privilegiate pe platformele evaluate de ACER

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, participanții la piața energiei sunt obligați să publice informațiile privilegiate prin intermediul Platformelor de informaţii privilegiate (Inside Information Platforms/IIPs), informează ANRE. Lista platformelor este publicată pe portalul REMIT al ACER.

Pentru respectarea obligației de publicare în mod efectiv a informațiilor privilegiate, participanții la piață se pot înscrie pe platformele care au trecut de prima etapă a evaluării de către ACER, precizează ANRE. În cazul în care platforma pe care s-a înscris participantul la piață este temporar indisponibilă, aceștia au posibilitatea publicării informațiilor pe website-ul propriu, ca soluție de rezervă, până la data de 31 decembrie 2021.

În data de 20 noiembrie, ACER a publicat scrisoarea deschisă Impactul Covid-19 asupra unor termene de conformare în temeiul REMIT ce conţine clarificări suplimentare privind modul de publicare a informaţiilor privilegiate de către participanţii la piaţă.

Totodată, operatorii vor actualiza formularul de înregistrare cu noile date privind locul publicării informaţiilor privilegiate în Registrul naţional al participanților la piața angro de energie. După care, în termen de cinci zile lucrătoare de la înscrierea pe o Platformă de informaţii privilegiate, vor încărca pe portalul de date al ANRE formularul de înregistrare completat cu noile date și vor transmite pe adresa de poştă electronică REMIT@anre.ro o scrisoare de înaintare în care să prezinte modificările survenite şi declaraţia pe propria răspundere privind corectitudinea informaţiilor furnizate ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *