Noi șefi la Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie – SAPE. Se recrutează 3 membri în Directorat. Nu este necesar să aibă toți experiență în domeniul în care activează societatea!

Publicat pe Categorii Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Noi șefi la Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie – SAPE. Se recrutează 3 membri în Directorat. Nu este necesar să aibă toți experiență în domeniul în care activează societatea!
  • Ministerul Energiei este în plin proces de selecție a membrilor în Consiliul de Supraveghere

Se schimbă conducerea Societății de Administrare a Participațiilor în Energie – SAPE, companie ce gestionează participațiile statului în energie și care are ca acţionar unic Statul Romȃn, prin Ministerul Energiei.

Societatea, prin Comitetul de Nominalizare și Remunerare, a demarat un proces de recrutare şi selecţie pentru 3 (trei) poziţii de membru în cadrul Directoratului, potrivit unui anunț. SAPE este asistată de expert Fox Management Consultants.

Într-o primă etapă, se vor evalua dosarele de candidatură care alcătuiesc lista lungă, urmând ca apoi să fie evaluarea finală a candidaţilor selectaţi în lista scurtă, în baza interviurilor. Cei in teresați pot depune dosarele de candidatură până la data de 07.04.2023.

Nu este necesar ca toți membrii Directoratului să aibă experiență direct în domeniul în care activează societatea întrucât multitudinea experiențelor individuale este cea care poate aduce valoare adaugată, dar este indicat ca cel puțin un membru al Directoratului să aibă experiență direct în industria / ramura / sectorul de activitate al SAPE, se precizează în anunțul societății.

Candidații care aplică pentru un post de membru în Directoratul SAPE trebuie să se asigure că pot îndeplini cu succes rolul pentru care candidează. Componența Directoratului este alcatuită astfel încât membrii să poată acționa și critic, iar in cadrul Directoratului să poată forma o echipă omogenă. Este recomandabil ca echipa de membri ai Directoratului să fie mixtă și echilibrată în privința experientei profesionale asigurând o diversitate a experienței profesionale la nivelul întregului Directorat și aducând plus-valoare prin această diversitate, potrivit documentului SAPE, consultat de InvesTenergy.

Mandatul membrilor Directoratului este stabilit prin actul constitutiv, neputând depăşi 4 ani.

SAPE recrutează și pentru poziţia de Director Economic, potrivit unui alt anunț al societății.

De cealaltă parte, Ministerul Energiei, în calitate de autoritate publică tutelară, asistat de expertul independent Fox Management Consultants, derulează un proces de recrutare şi selecţie pentru 5 (cinci) poziţii de membru în Consiliul de Supraveghere al SAPE. Cei interesați au avut posibilitatea să-și depună dosarele de candidatură până la data de 13.03.2023.

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A., administrată în sistem dualist, a fost constituită prin divizarea SC DFEE – Electrica S.A., în conformitate cu proiectul de divizare din data de 19.12.2013.

Cu ce se ocupă, printre altele, SAPE: monitorizarea modului de îndeplinire a obligațiilor rezultate din contractele de privatizare încheiate de Electrica, cu privire la filialele de furnizare și distribuție de energie electrică privatizate, precum și a tuturor acordurilor încheiate de Electrica in legatura cu contractele de privatizare; continuarea litigiilor aflate pe rolul Curții de Arbitraj de la Paris, deschise în urma nerespectării clauzelor din contractele de privatizare pentru filialele de furnizare și distribuție de energie electrică privatizate și a oricăror alte litigii în legătură cu participațiile minoritare repartizate conform proiectului de divizare; reprezentarea intereselor S.A.P.E. în societățile enumerate mai sus, prin participarea în Consiliile de Administrație, respectiv AGA ale acestora; elaborarea/implementarea unei strategii de administrare a participațiilor minoritare, de maximizare a veniturilor din dividende / valorificare participații; participarea în cadrul proiectelor energetice de interes național și viabile din punct de vedere financiar; administrarea participațiilor minoritare deținute de S.A.P.E. la societățile existente în portofoliu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *