Noi soluții pentru șoferii de vehicule electrice. Enel X intră în Hubject,o rețea globală cu peste 200.000 de puncte publice de încărcare din întreaga lume

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Noi soluții pentru șoferii de vehicule electrice. Enel X intră în Hubject,o rețea globală cu peste 200.000 de puncte publice de încărcare din întreaga lume
  • Cu o participație de 12,5%, Enel X se alătură BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, Innogy, Siemens, Grupul Volkswagen în acționariatul Hubject

Șoferii de vehicule electrice vor avea posibilitatea de a-și încărca bateriile fără a fi nevoie să își facă griji de cine este furnizorul lor, sau dacă se află în străinătate. Enel X a devenit acționar cu o participație de 12,5% la Hubject, un joint venture în domeniul mobilității electrice, care permite șoferilor de vehicule electrice să își încarce mașinile la o rețea cu peste 200.000 de puncte publice de încărcare din întreaga lume.

Hubject a dezvoltat o platformă interoperabilă care permite șoferilor de vehicule electrice să își încarce mașinile la o rețea cu peste 200.000 de puncte publice de încărcare din întreaga lume, fără a fi nevoie ca aceștia să semneze alte contracte în afara celor avute cu furnizorii de servicii de mobilitate electrică care utilizează serviciile de eRoaming ale Hubject.

Prin intrarea în această asociere, Enel X poate extinde interoperabilitatea rețelei sale europene, dincolo de cele 8.000 de puncte de încărcare deja la dispoziția clienților săi, cu posibilitatea acestora de a accesa rețeaua globală a joint venture-ului, se precizează într-un comunicat al companiei.

Enel X va lucra, de asemenea, în cadrul parteneriatului pentru extinderea rețelei de stații de încărcare a Hubject și îmbunătățirea caracteristicilor tehnologice ale acestora, cu scopul de a stimula penetrarea mobilității electrice la nivel mondial.

Francesco Venturini, Directorul General al Enel X, a declarat: „Prin aderarea la Hubject, ducem mobilitatea electrică la nivelul următor. Astfel, extindem rolul Enel X de furnizor global de servicii de mobilitate electrică, oferind tot mai multe servicii de încărcare electrică în afara rețelei noastre. Obiectivul general este de a oferi șoferilor de vehicule electrice posibilitatea de a-și încărca bateriile fără a fi nevoie să își facă griji de cine este furnizorul lor, sau dacă se află în străinătate. Condiția necesară pentru răspândirea mobilității electrice este simplificarea vieții celor care doresc să se alăture acestei revoluții, iar noi suntem 100% dedicați acestei provocări.”

Enel X, un important furnizor de soluții de încărcare inteligentă, a lansat propriile rețele publice de încărcare a mașinilor electrice în Italia, Spania și România, cu un număr de aproximativ 8.000 de stații, în linie cu țintele anunțate care prevăd și instalarea de puncte private de încărcare. La nivel mondial, Enel X trebuie să își crească numărul de stații de încărcare publice și private la 455.000 până în 2021, de la aproximativ 60.000 de unități în prezent, cu scopul de a sprijini trecerea la vehiculele electrice și decarbonizarea transporturilor. Pentru atingerea obiectivului, Enel X a încheiat, de asemenea, mai multe acorduri de interoperabilitate pentru lărgirea rețelei publice de unități de încărcare care pot fi accesate de clienții săi în întreaga Europă, extinzându-și zona de acoperire pentru furnizarea de servicii de mobilitate electrică în Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Norvegia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit.

Interoperabilitatea sau eRoaming-ul este o componentă structurală a misiunii Enel X de a crea soluții de încărcare a vehiculelor electrice pentru toate tipurile de utilizare (acasă, birou, tranzit), care sunt accesibile printr-un singur punct de acces, respectiv aplicația JuicePass de la Enel X. Această aplicație este interfața unică a clienților Enel X care doresc să își încarce mașina la domiciliu și la birou, precum și să acceseze rețeaua publică de puncte de încărcare a Enel X și a partenerilor săi și, în cele din urmă, întreaga rețea Hubject.

Joint venture-ul de mobilitate electrică Hubject a fost fondat în 2012. Acționarii săi sunt BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, Innogy, Siemens, Grupul Volkswagen și, acum, Enel X. Asocierea are peste 600 de parteneri de afaceri, precum și 200.000 de puncte interoperabile în Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Columbia, China, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Liechtenstein, Luxemburg, Macedonia de Nord, Malta, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Peru, Polonia, Portugalia, Coreea de Sud, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite. Sediul central al Hubject este situat la Berlin, cu unități de business în Statele Unite (Los Angeles) și China (Shanghai).

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică. Enel X deține poziția de lider în cadrul programelor de răspuns la cerere la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate de răspuns la cerere, gestionate și repartizate în prezent în America Centrală, de Sud și de Nord, Europa, Asia și Oceania.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *