Nou ajutor de stat. Guvernul compensează creșterea accizei la motorină pentru 4.000 de transportatori rutieri licențiați în România. Sprijinul se acordă până la sfârșitul anului

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nou ajutor de stat. Guvernul compensează creșterea accizei la motorină pentru 4.000 de transportatori rutieri licențiați în România. Sprijinul se acordă până la sfârșitul anului

Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibil, pentru a veni în sprijinul operatorilor de transport rutier. Astfel, se va restitui operatorilor de transport rutier licențiați în România, jumătate din creșterea accizei la motorină. Valoarea ajutorului este de 13 bani pe litrul de combustibil.

Această compensație se va deconta trimestrial, iar până la 31 decembrie 2024 se estimează un buget pentru această măsură de 180 milioane lei și de aproximativ 4.000 de operatori economici beneficiari, potrivit datelor furnizate de Guvern.

”Decidem să compensăm creșterea accizei la motorină. Concret, Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, licențiați în România, jumătate din creșterea accizei la motorină. În total, sunt peste 4.000 de transportatori care vor beneficia de acest sprijin până la sfârșitul anului”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Este o măsură care va facilita transportul materiilor prime, produselor finite, echipamentelor și persoanelor, asigurând funcționarea eficientă a economiei în ansamblu.

Vor beneficia de acest sprijin operatorii care desfășoară activități de transport rutier de mărfuri în cont propriu sau contra cost, cu autovehicule cu o greutate brută maximă autorizată de cel puțin 7,5 tone și despre cei care desfășoară activități de transport de persoane, regulat sau ocazional, cu excepția transportului public local de persoane.

Ajutorul se acordă pentru motorina achiziționată începând cu 30 de zile anterioare publicării în Monitorul Oficial.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanțelor, iar administrator al schemei de ajutor de stat este Autoritatea Rutieră Română – A.R.R.

Actul normativ detaliază condițiile și documentele necesare pentru ca operatorii economici și vehiculele să îndeplinească criteriile de eligibilitate pentru compensare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *