Nou director executiv la KMG International

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nou director executiv la KMG International

Compania națională KazMunayGas (KMG), unicul acționar al KMG International N.V. (KMGI), a decis numirea lui Bakhyt Kulmakhanov în funcția de director executiv al KMG International Group. Numirea va intra în vigoare dupa finalizarea formalităților tranzitorii.

Până în prezent, această funcție a fost deținută de Beimbet Shayakhmetov, căruia KMG și KMGI îi mulțumesc pentru contribuția și sprijinul său din 2019 si până în prezent.

Bakhyt Kulmakhanov s-a născut în 1967 și a absolvit Institutul Politehnic din Kazahstan în 1991, specializarea „Inginerie mecanică”. Acesta are o vastă experiență de lucru in diferite institutii de stat din Kazahstan, precum și în companii private.

„Suntem încrezători că experiența și cunoștințele domnului Kulmakhanov vor ajuta la abordarea provocărilor cu care se confruntă KMGI din cauza condițiilor de piață și suntem siguri că noul CEO va continua implementarea strategiei de dezvoltare a KMGI în regiune”, a declarat Daniyar Berlibayev, președintele Consiliului de Administrație al KMGI.

Deţinut integral de compania națională de petrol și gaze – KazMunayGas din Kazahstan, KMG International este o companie cu sediul central în Amsterdam (Țările de Jos), care deține și desfășoară operațiuni semnificative în Europa de Est și Asia Centrală.

Cu aproximativ 6.000 de angajați, principalele activități derulate de Grup constau în operațiuni comerciale majore cu petrol și produse petroliere (trading), rafinare și petrochimie, distribuție (retail) și marketing, precum și alte servicii în domeniul petrolului, foraj de puțuri și servicii industriale integrate – EPCM (inginerie, achiziții, construcții și management de proiect).

În România, Grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare și complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă rețea de distribuție carburanți în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria și Georgia), cât și prin diverși parteneri din regiunea Europei Centrale și de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *