Nou Director la Centrala nuclearoelectrică Cernavodă. Dan Bigu are o experiență de peste 30 în operare și producție de energie nucleară

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nou Director la Centrala nuclearoelectrică Cernavodă. Dan Bigu are o experiență de peste 30 în operare și producție de energie nucleară

CNE Cernavodă are un nou șef începând de mâine, 1 septembrie. Producătorul de energie Nuclearelectrica, care operează centrala nucleară din Cernavodă, informează că “Dan Bigu va ocupa funcția de Director Sucursala CNE Cernavodă ca urmare a finalizarii concursului intern pentru ocuparea acestei funcții, în conformitate cu prevederile legale aplicabile”.

Funcția de Director Sucursală CNE Cernavodă este asigurată în permanență, potrivit prevederilor aplicabile în industrie de un expert în energie nucleară, din cadrul companiei, se subliniază în comunicatul SNN.

Dan Bigu este absolvent al Universității Politehnica București, Facultatea de Energetică, Specializarea Centrale Nucleare și are o experiență de peste 30 în operare și producție de energie nucleară, dețind de-a lungul timpului funcții de conducere la nivelul CNE Cernavodă și fiind recunoscut la nivel internațional ca expert în industria nucleară. Bigu are, de asemenea, o bogata experiență în management și derularea proiectelor de investiții.

Marian Șerban, Directorul General Adjunct cu atribuții de Director Sucursală CNE Cernavodă, a demisionat din funcție în urmă cu o lună. Până la finalizarea concursului intern de ocupare a funcției de Director de Sucursală s-a asigurat un interimat, potrivit unei informări a SNN transmisă BVB.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură circa 20% din producţia totală de electricitate a ţării.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *