Nou incident la stația de transformare Fundeni. Au fost afectați bucureștenii din sectorul 2. Transelectrica: Se analizează cauza

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Nou incident la stația de transformare Fundeni. Au fost afectați bucureștenii din sectorul 2. Transelectrica: Se analizează cauza

Bucureștenii din sectorul 2 au fost afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică astăzi, 12 ianuarie, în urma unui incident petrecut la staţia de transformare Fundeni, care alimentează partea de est şi de nord-est a Capitalei, după cum au precizat reprezentanţii Transelectrica, potrivit Agerpres.

Prezentăm poziția oficială a Transelectrica:

„Incidentul a avut loc la ora 11:14, iar, până la ora 11:40, toţi consumatorii au fost realimentaţi. Este vorba despre un incident care a avut loc la staţia Fundeni, ale cărui cauze sunt acum în analiză”, au precizat reprezentanţii Transelectrica, citați de Agerpres.

Marți dimineațã, 12 ianuarie 2021, la ora 11.14, în Stația Electricã de Transformare 220/110 kV Fundeni, aparținând CNTEE Transelectrica SA, s-a înregistrat o disfuncționalitate care a afectat nivelul de tensiune de 10 kV din care este alimentatã zona de consum adiacentã stației Fundeni.

Funcționarea rețelei a fost readusã la parametri normali prin intervenția promptã a personalului operativ, astfel încât la ora 11.40 toți consumatorii afectați au fost realimentați în integralitate.

La aceastã orã, echipele specializate fac verificãri în vederea identificãrii cauzei care a condus la producerea evenimentului, analiza finalã urmând a fi definitivatã în cel mai scurt timp. 

Stația Electricã de Transformare 220/110 kV Fundeni a fost retehnologizatã în perioada 2005-2007. 

Reamintim că,  în luna noiembrie 2020, o avarie la aceeaşi staţie – Fundeni a dus la o pană de curent care a afectat 100.000 de locuitori ai Capitalei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *