Nou ministru la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Mircea Fechet îl înlocuiește pe Costel Alexe

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu
Prima Pagina Actual Flux energetic Nou ministru la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Mircea Fechet îl înlocuiește pe Costel Alexe

Mircea Fechet este noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor. Președintele României, Klaus Iohannis. a semnat decretul de numire ieri, 5 noiembrie. Fostul ministru Costel Alexe a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Ministrul Mircea Fechet a făcut o serie de precizări privind prioritățile ministerului, inclusiv cu privire la programele Casa Eficientă Energetic și Programul pentru Iluminatul Public: ”Am făcut o echipă excelentă cu ministrul Costel Alexe și, ca atare, în lunile care urmează, voi continua tot ceea ce am început împreună…Mai mult de 11200 de români au aplicat deja pentru Casa Eficientă Energetic. Asta înseamnă maxim 15000 de euro pe care statul român îi decontează atunci cand cetățenii doresc să își eficientizeze energetic casa. Ne propunem să evaluăm foarte repede toate aceste cereri de finanțare pentru ca românii să se poată bucura de beneficiile acestui program cât mai repede. Totodată, la Programul pentru iluminatul public, o altă premieră realizată în mandatul ministrului Costel Alexe este că, mai mult de 1000 de primării au aplicat pentru finanțare de la AFM, fiind evaluate deja peste o treime din aplicațiile depuse”.

Mircea Fechet a ocupat, începând cu 30 noiembrie 2019 și până astăzi, poziția de secretar de stat pentru mediu în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Mircea Fechet a condus timp de un an activitatea a trei structuri importante din cadrul instituței: Direcția Evaluare Impact și Controlul Poluării, Direcția Managementul Deșeurilor și Direcția Situri Contaminate și Substanțe Periculoase.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *