Nou sistem de salarizare la Hidroelectrica din ianuarie 2016. Creșteri salariale și bonusuri pentru șefi și angajați, doar pentru performanță

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nou sistem de salarizare la Hidroelectrica din ianuarie 2016. Creșteri salariale și bonusuri pentru șefi și angajați, doar pentru performanță

Un nou sistem de salarizare va fi implementat în compania Hidroelectrica din ianuarie 2016, creșterile salariale pentru toate categoriile de personal urmând a fi acordate funcție de performanță. Urmare a evaluării posturilor din cadrul societății, consultantul – firma Mercer a proiectat un model de salarizare, agreat de administrație, care nu este însă pe placul sindicatului, acesta considerând că nu aduce un câștig real angajaților, ci doar șefilor!

hidroelctrica

În această perioadă, au loc ultimele runde de discuții/negocieri între administrație și sindicate în vederea definitivării noului sistem de salarizare. Administratorul judiciar Remus Borza declara, în primăvara acestui an: “….Trebuie să recunoaştem că, în Hidroelectrica, oamenii sunt bine plătiţi. Nu este vina noastră, a administraţiei, că există discrepanţe între TESA şi exploatare. Noi am propus prietenului nostru de dialog social, sindicatul, schimbarea formulei de remunerare a personalului”.

Potrivit noului sistem de salarizare, angajații Hidroelectrica vor avea asigurate doar unele sporuri/adaosuri în salariul de bază și va crește ecartul salarial între funcțiile/meseriile de execuție comparativ cu cele de conducere. În schimb, creșterile salariale se vor acorda doar dacă angajații vor avea performanțe, iar prima de vacanță nu va mai fi introdusă în salariul de bază. Potrivit declarațiilor administratorului judiciar Remus Borza, salariaţii companiei beneficiau de 70 de tipuri de indemnizaţii, prime jubiliare şi alte beneficii!

Din 2016, bonusurile sub forma de premii se vor acorda pentru angajații cu functii de conducere, cât și pentru cei cu funcții de execuție în funcție de realizarea indicatorilor de performanță la nivelul întregii companii. În cazul directorimii, vor fi evaluate și performanțele anuale. De notat că valoarea bonusului anual la nivelul Hidroelectrica reprezintă 1,5% din fondul anual de salarii de baza brute.

Se vor mai acorda bonusuri pentru toți angajații companiei dacă participă la diverse concursuri organizate de Hidroelectrica, unde se remarcă cu idei valoroase,respectiv inițiative de reducere a costurilor. Pentru recompensarea celor mai bune idei și inițiative, aceștia ar urma să fie recompensați cu premii anuale, care pot ajunge la suma de 10.000 Euro. Pentru cîștigătorii concursului “Trofeul Energeticianului”, se acordă un premiu de 700.000 lei

Surse autorizate ne-au precizat că, potrivit noului sistem de salarizare, au fost grupate meseriile actuale din Nomenclator în doar 10 meserii de exploatare față de peste 40 câte sunt folosite în prezent, la care se adaugă meseriile din activitatea de exploatare specifice pentru SH Portile de Fier.

Să tot fii angajat la Hidroelectrica!

La finele anului 2014, pachetul salarial cuprindea: salariul de bază plus plăți garantate și bonusuri plus beneficii. În salariul de bază actual intră: spor vechime, indemnizație de conducere, spor mobilitate și confidențialitate, spor personal navigant, spor fidelitate plus indexare. La plăți garantate, salariații Hidroelectrica beneficiază de: spor noapte, spor sâmbătă, duminică și ziua energeticianului, spor sărbători legale, spor muncă suplimentară, spor consemn în centrală, spor consemn la domiciliu, spor complexitate, spor șantier, alocație de izolare, alocație de hrană, zile libere plătite, indemnizație de concediu, prima de vacanță/vouchere de vacanta, ajutoarele pentru îmbolnăviri profesionale/accidente de muncă/boli grave, cheltuielile de delegare/detașare/instalare, salarii compensatorii la disponibilizare. Totodată, salariații companiei au parte de următoarele bonusuri: premii, adaosurile sărbători religioase și ziua energeticianului, cota de energie electrica pentru salariați, prima la pensionare, prime jubiliare, ajutoare pentru: căsătorie, naștere/înfiere copil, deces, spitalizare, incapacitate temporară de muncă, pensionare de invaliditate, maternitate, tratamente și investigații medicale, calamități. Pe lista beneficiilor sunt menționate: cursuri de formare si dezvoltare profesională, tichete de masă și cadou, cadouri pentru: 1 iunie, pom Crăciun si 8 martie pentru femei, telefon mobil cu număr de minute incluse, laptop/PC, mașini aflate în proprietatea companiei sau în leasing.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.