Acționarii Transelectrica și-au dat acordul pentru participarea companiei la capitalul social al unei noi societăți, care se va ocupa de Proiectul ”Green Energy Corridor”, alături de celelalte părți relevante desemnate la nivelul Republicii Azerbaidjan, Georgiei, și Ungariei. Cu o excepție: acționarii nu au aprobat obiectul principal de activitate care va fi „Activități ale holdingurilor” activitate codificată CAEN 642, respectiv 6420. După ședința acționarilor, Transelectrica a informat Bursa de Valori București.
Codul CAEN 6420 include activități ale companiilor de tip holding, de exemplu unități ce detin active (detinând diverse niveluri de control al actiunilor) ale unui grup de filiale și a căror principală activitate este administrarea acțiunilor (proprietăților) grupului. Companiile de tip holding din aceasta clasă nu furnizează nici un alt serviciu filialelor în care deține acțiuni, de exemplu ele nu administrează și nu conduc acele unități. Codul CAEN 6420 exclude administrarea activă a companiilor și întreprinderilor, planificarea strategică și luarea de decizii în cadrul companiilor.

Sursă foto: Transelectrica facebook
O societate de tip Joint Venture cu sediul în România ar urma să asigure implementarea Proiectului „Green Energy Corridor”. În aplicarea Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria privind Parteneriatul Strategic în domeniul Dezvoltării și Transportului Energiei Verzi – Proiectul „Green Energy Corridor”, CNTEE Transelectrica SA și celelalte părți relevante desemnate la nivelul fiecărui stat, respectiv AzerEnerji JSC, Georgian State Electrosystem și MVM Zrt., au semnat la finele lunii mai, la București, un Memorandum de Înțelegere prin care convin să depună eforturile necesare pentru a întreprinde demersurile privind înființarea unei societăți de tip Joint Venture, cu sediul în România.
Citește și: https://www.investenergy.ro/o-societate-de-tip-joint-venture-cu-sediul-in-romania-va-asigura-implementarea-proiectului-green-energy-corridor/
„Green Energy Corridor” este un proiect ambițios convenit de guvernele Azerbaidjanului, Georgiei, României și Ungariei, cu susținerea Comisiei Europene, care va integra capacitatea regională de energie și va furniza energie electrică la prețuri competitive din surse regenerabile, în conformitate cu obiectivele actuale de tranziție energetică la nivelul Uniunii Europene.