Noul șef al Asociației Europene pentru Socarea Energiei vine de la Enel X. David Post: Această tehnologie va deveni un element cheie al rețelei de energie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Noul șef al Asociației Europene pentru Socarea Energiei vine de la Enel X. David Post: Această tehnologie va deveni un element cheie al rețelei de energie

Pe 18 noiembrie 2020, Adunarea Generală a EASE – Asociația Europeană pentru Stocarea Energiei – reprezentând 56 de organizații active în lanțul valoric al stocării energiei, l-a ales pe David Post, Head of Energy Storage Solutions, Enel X, în funcția de președinte al EASE.

David Post este expert în dezvoltarea afacerilor în proiecte de energie regenerabilă, convenționale și stocare a energiei și a ocupat anterior funcțiile de vicepreședinte al EASE și director al Comitetului de evaluare a tehnologiei și a beneficiilor.

„În ultimii ani, EASE s-a dezvoltat puternic și a devenit un reper pentru sectorul european de stocare a energiei. Scopul meu este să continui această dezvoltare și să susțin rolul activ al asociației de reprezentare a membrilor săi în domeniul stocării energiei, aflat într-o evoluție rapidă”, a declarat  David Post după alegerea sa în funcție. „În ultimii ani, stocarea energiei a devenit o realitate europeană, iar în următorii 5 ani ne așteptăm să vedem o creștere substanțială, astfel încât această tehnologie să devină un element cheie al rețelei noastre de energie”, a completat acesta.

Pe 1 ianuarie 2021, David Post va prelua oficial funcția de la Eva Chamizo Llatas, director Iberdrola Bruxelles. Domnul Post va fi sprijinit de trei vicepreședinți: Corneliu Barbu (asistent profesor, Departamentul de inginerie electrică și informatică la Universitatea Aarhus), Michael Lippert (director Inovație și soluții energetice la Saft) și Holger Wolfschmidt (director pentru aplicații de piață EMEA la Fluence). În plus, Etienne Briere (vicepreședinte executiv, R&D Program on Renewable Energy, Storage Environment) va ocupa funcția de trezorier.

Asociația Europeană pentru Stocarea Energiei (EASE) este vocea comunității de stocare a energiei, promovând în mod activ utilizarea stocării energiei în Europa și în întreaga lume. Sprijină în mod activ dezvoltarea stocării energiei drept instrument indispensabil în cadrul politicii europene privind energia și clima pentru a furniza servicii și pentru a îmbunătăți flexibilitatea sistemului energetic european. EASE urmărește să construiască o platformă europeană pentru schimbul și diseminarea informațiilor legate de stocarea energiei și sprijină tranziția către un sistem energetic durabil, flexibil și stabil în Europa.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *