Noul șef al IAEA: Tehnologia nucleară poate juca un rol în eforturile globale destinate limitării încălzirii globale

Publicat pe Categorii Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe Noul șef al IAEA: Tehnologia nucleară poate juca un rol în eforturile globale destinate limitării încălzirii globale

Tehnologia nucleară poate juca un rol în eforturile globale destinate limitării încălzirii globale, a declarat luni noul director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (IAEA), argentinianul Rafael Mariano Grossi, informează DPA, citează Agerpres.

Delegaţii celor 171 de state membre ale IAEA au aprobat prin consens numirea diplomatului sud-american ca nou responsabil şef al AIEA cu un mandat de patru ani, care va începe oficial de marţi.

„Energia nucleară nu este o parte a problemei. Poate fi, pentru cei care doresc acest lucru, parte a soluţiei”, a declarat luni Rafael Grossi, precizând că va participa la summitul mediu climă de la Madrid pentru a-şi promova mesajul. „Contrar a ceea ce au estimat mulţi, energia nucleară este în creştere”, a mai spus ‘ Grossi, menţionând cele peste 30 de centrale nucleare care au fost începute la nivel mondial în ultimii ani.

Rafael Mariano Grossi, 58 de ani, până în prezent ambasador al Argentinei în Austria şi la organismele internaţionale din Viena, îi succede în funcţie japonezului Yukiya Amano. După decesul lui Amano, în iulie, Rafael Grossi s-a aflat în cursa finală pentru acest post cu diplomatul român Cornel Feruţă. La finalul lui octombrie, diplomatul argentinian a obţinut 24 de voturi în Consiliul Guvernatorilor al AIEA, iar cel român zece voturi, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *