Nova Power & Gas are în plan investiții de 600 MW în capacităţi de producţie de energie fotovoltaică și centrale pe gaz sau cu turbine care pot să fie parţial transformate în hidrogen

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Nova Power & Gas are în plan investiții de 600 MW în capacităţi de producţie de energie fotovoltaică și centrale pe gaz sau cu turbine care pot să fie parţial transformate în hidrogen

Nova Power & Gas, companie din grupul E-INFRA, are planuri ambițioase de investiții. Până în 2026, compania va avea capacităţi de producţie de energie fotovoltaică de circa 300 MW în zona Transilvania, precum și  centrale pe gaz sau cu turbine care pot să fie parţial transformate în hidrogen, de circa 300 MW. Sunt planuri îndrăznețe pentru compania noastră, dar noi credem în această strategie, a precizat Teofil Mureşan, president E-INFRA/ Nova Power & Gas, la ZF Power Summit 2021.

Pe finanțare, pe lângă formele clasice, Mureșan speră ca autoritățile să vină cât mai curând cu clarificări privind politica de sprijin a Uniunii Europene referitor la România, să apară scheme de sprijin pentru regenerabile sau pentru regenerabile la pachet cu gaz sau hidrogen.

În acest moment, compania are investiții localizate în parcuri industriale în care, parţial, energia produsă este consumată local.  Ceea ce vrem noi să facem este energia să vindem în sistem, de aceea alegem Transilvania, pentru că e deficitară din punct de vedere energetic, a precizat Mureșan.

Electrogrup și Nova Power & Gas, companii membre ale grupului E-INFRA, au anunţat începerea lucrărilor la prima centrală electrică pe bază de gaze naturale din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, într-un proiect în valoare de 7 milioane euro. Centrala va fi localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6MW, deținut de Nova Power & Gas, care alimentează în prezent consumatorii din zonă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *