Nova Power & Gas finalizează în 5 luni investiția în centralele electrice pe bază de gaze naturale de ultimă generaţie. Societatea s-a adresat ANRE pentru obținerea autorizațiilor

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nova Power & Gas finalizează în 5 luni investiția în centralele electrice pe bază de gaze naturale de ultimă generaţie. Societatea s-a adresat ANRE pentru obținerea autorizațiilor

Nova Power & Gas (NPG) va finaliza, conform planului stabilit, investiția în centralele electrice pe bază de gaze naturale de ultimă generaţie. Societatea s-a adresat Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE pentru obținerea autorizațiilor de înființare pentru realizarea noii capacităţilor energetice „Centrala Electrică CEG – 1 pentru producerea energiei electrice din gaze naturale” și „Centrala Electrică CEG – 2 pentru producerea energiei electrice din gaze naturale”.

Proiectele de decizie și raport privind acordarea Autorizaţiilor pentru Nova Power & Gas (NPG) sunt pe ordinea de zi a ședinței Comitetului de reglementare ANRE din data de 12.05.2021.

Nova Power & Gas (NPG) și Electrogrup au început lucrările la prima centrală electrică pe bază de gaze naturale din Câmpia Turzii, un proiect de 7 milioane de euro, din decembrie anul trecut. Lucrările se vor finaliza în luna mai, conform estimărilor. Centrala va fi localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6MW, deținut de Nova Power & Gas, care alimentează consumatorii din zonă.

 „Este prima noastră investiție în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficienţă crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională. Centrala va dezvolta o putere de 13,4 MW, iar acesta este doar primul nostru pas.Tot în Câmpia Turzii intenționăm să ridicăm și o centrală electrică pe bază de gaze naturale, cu o capacitate de 100 MW. În viitorul apropiat ne vom extinde semnificativ producția în domeniul energiei fotovoltaice”, a declarat Mircea Bica, CEO al NPG. Proiectul privat de generare de electricitate include un ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6,72 MW, şi extinderea reţelei de distribuţie 20kV.

Nova Power & Gas are în plan investiții de 600 MW în capacităţi de producţie de energie fotovoltaică și centrale pe gaz sau cu turbine care pot să fie parţial transformate în hidrogen. Ceea ce vrem noi să facem este energia să vindem în sistem, de aceea alegem Transilvania, pentru că e deficitară din punct de vedere energetic, a precizat Teofil Mureşan, Președinte E-INFRA/ Nova Power & Gas.

E-Infra este un grup de companii în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 milioane de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *