Novak, campionul paralimpic al României, va da startul Maratonului Olteniei

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Novak, campionul paralimpic al României, va da startul Maratonului Olteniei

Ambasadorul editiei a V-a a Maratonului Olteniei powered by CEZ Romania este Eduard Novak, singurul campion paralimpic al Romaniei si presedinte al Federatiei Romane de Ciclism. Evenimentul, la care vor participa aproximativ 600 de sportivi amatori, se va desfasura la Ramnicu Valcea pe 26 si 27 august 2017.

„Sunt onorat ca voi participa la Maratonul Olteniei, un eveniment care devine de la an la an mai atractiv si mai important pentru comunitatea locala. Maratonul este totodata dovada ca romanii iubesc miscarea si vor sa se mentina in forma. Sper ca astfel sa vedem cat mai multi copii care aleg sportul si ciclismul in special si care ne vor aduce in viitor medalii la cele mai importante evenimente mondiale. Este important nu doar sa inspiram oamenii sa faca miscare, ci si sa adere la valorile sportului: respect fata de adversari si parteneri, corectitudine si dorinta de fi cel mai bun”, a declarat Eduard Novak.

„Eduard este un model pentru miscarea ciclista si sportiva nu numai din Romania, ci pentru toti sportivii. Suntem convinsi ca alaturi de Eduard si de Federatia de Ciclism vom transforma a V-a editie a Maratonului intr-un eveniment care va inspira cat mai multi oameni sa imbratiseze sporturile in aer liber. Ne dorim, de asemenea, sa reusim sa realizam obiectivul cauzei sociale – modernizarea Centrului de transfuzii din Ramnicu Valcea si constientizarea necesitatii de a dona sange pentru a salva vieti”, a declarat Martin Zmelik, Country Manager al Grupului CEZ in Romania.

Bataile inimii, inspiratie pentru muzicieni

Patru participanti la prima tura de recunoastere a Maratonului Olteniei, desfasurata pe 7 iunie 2017, au purtat bratari de monitorizare a ritmului cardiac, iar datele colectate de pe aceste dispozitive au fost descarcate si analizate de artistii Raul Kusak si Electric Brother, care au gasit inspiratia de a crea soundtrack-ul oficial al Maratonului Olteniei.

Dispozitivele au fost purtate de Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ in Romania, Carmen Bruma, jurnalist TV si cei doi bloggeri sportivi, sustinatori ai evenimentului – Roxana Lupu (adrenallina.ro) si Emilian Nedelcu (biciclistul.ro).

Cei patru au parcurs un traseu de 33 de kilometri cu diferente mari de nivel si cu zone dificile din punct de vedere tehnic, dar spectaculoase in acelasi timp, traversand padurea de langa Ramnicu Valcea.

Participantii la Maratonul Olteniei devin sustinatori ai Centrului de Transfuzii Sanguine din Ramnicu Valcea

In cadrul acestei editii a Maratonului Olteniei, sportivii au ocazia sa transforme cursele la care participa in sanse la viata prin sustinerea Centrului de Transfuzii Sanguine Valcea. Persoanele care doresc sa sprijine cauza sociala a evenimentului pot face o donatie accesand website-ul www.maratonulolteniei.ro. La finalul maratonului, contravaloarea taxelor si cea a donatiilor individuale, alaturi de cea a Grupului CEZ in Romania, vor fi directionate integral catre dotarea cu echipamente medicale performante a CTS Valcea.

Alergatorii si biciclistii doritori se pot inscrie la cursele de Trail Running si MTB Cross-country ale Maratonului Oltenei, desfasurate pe 26-27 august, la Ramnicu Valcea, pe www.maratonulolteniei.ro.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *