Nuclearelectrica a lansat Platforma CSR “Nucleu de Bine”

Publicat pe Categorii CSR, Esential, Flux energetic, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nuclearelectrica a lansat Platforma CSR “Nucleu de Bine”
  • Campania de sponsorizări, prima etapă, debutează cu un concurs de proiecte din domeniile medical, educațional și mediu. Buget de 2 milioane de lei

Platforma “Nucleu de Bine” va îngloba atât inițiativele de responsabilitate socială derulate de companie, cât și proiectele pe care compania le va selecta pentru a le sponsoriza. Pentru a oferi posibilitatea unui număr cât mai mare de beneficiari să se înscrie, campania de acordare de sponsorizari se va derula în două etape: 21 aprilie 2022 – 22 mai 2022, respectiv 17 iulie – 20 august 2022. 

SN Nuclearelectrica SA a lansat platforma de responsabilitate socială “Nucleu de Bine”. Aceasta urmează direcțiile strategice și viziunea companiei de a construi un viitor durabil pentru generația viitoare, atât prin producția de energie curată la standarde de excelență, cât și prin impactul socio-economic pe care îl are în România.

„Romania are nevoie de un Nucleu de Bine. Suntem angajați să contribuim la securitatea energetică a țării noastre prin livrarea de energie curată, în bandă, stabile și accesibilă. De la punerea în functiune a Unităților 1 si 2 de la CNE Cernavodă am produs 207 milioane MWh energie curate și am evitat eliberarea în atmosferă a 195 milioane tone CO2. Astfel, avem un rol esențial atât în asigurarea securității energetice, cât și în atingerea țintelor de decarbonare. Platforma Nucleu de Bine continuă misiunea noastra de a genera energie curată la standarde de excelență, în planul responsabilității sociale, pentru a construi un viitor durabil pentru generația de maine”, afirmă Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica.

În cadrul concursului de proiecte, lansat de Nuclearelectrica, se pot înscrie organizații non-profit și instituții, în conformitate cu legislația aplicabilă și regulamentul de participare și acordare de sponsorizări, care se regăsește pe site-ul companiei.

Platfoma “Nucleu de bine” vizeaza proiecte si beneficiari ale caror nevoi de finantare se incadreaza in domeniile medical, educational si mediu, avand prioritate proiecte din zonele in care compania isi desfasoara activitatea. Proiectele inscrise conform formularelor puse la dispozitie de regulametul campaniei vor fi selectate si aprobate in functie de impactul benefic pe care il pot aduce in zone cu risc crescut sau in cadrul unor grupuri de risc, pentru rezolvarea unor probleme sociale majore.

•             Pentru domeniul educatie, platforma Nucleu de bine vizeaza proiecte care contribuie la crearea sau dezvoltarea mediului educational prin actiuni punctuale de renovare si dotare a scolilor, atat cu laboratoare de specialitate (fizica, chimie, informatica, robotica etc), cat si din perspectiva invatamantului online care necesita detinerea de tablete, laptop-uri si alte echipamente pentru laboratoare si sali dotate corespunzator si modern pentru invatamantul online, pe care categorii defavorizate de public nu si le pot permite. De asemenea, vor fi sustinute proiecte educationale de mentorat, dezvoltare in cariera, acces la educatie de calitate, acordarea de burse de studiu etc.

•             Pentru domeniul medical, platforma Nucleu de bine vizeaza proiecte care cresc accesul la servicii medicale performante si de calitate prin actiuni de dotare cu echipamente medicale, servicii, actiuni sau alte activitati în legatura cu acest domeniu. In acest sens, pot inscrie proiecte atat spitale din Romania, cat si asociatii si organizatii care gestioneaza si implementeaza astfel de proiecte in beneficiul institutiilor medicale.

•             Pentru protectia mediului, avand in vedere ca Nuclearelectrica este un producator de energie curata, fara emisii de gaze cu efect de sera, platforma Nucleu de bine vizeaza proiecte de mediu care pot accentua rolul esential pe care compania il are in gestionarea schimbarilor climatice prin actiuni de impadurire/reimpadurire, actiuni de creare a spatiilor verzi in comunitatile in care Nuclearelectrica opereaza, actiuni de sprijinire a organizatiilor de mediu/montane, etc.

Valoarea bugetului de sponsorizari pentru prima etapa a proiectului „Nucleu de bine” este de 2 milioane de lei si va fi alocat proiectelor selectate in urma procedurii de selectie, pe baza regulamentului de participare si evaluare a sponsorizarilor, al Nuclearelectrica.

Cine poate aplica

•             Pentru prima etapa a selectiei de proiecte “Nucleu de bine”, perioada de inscriere este 21 aprilie 2022 – 22 mai 2022, iar regulamentul de participare se regaseste pe site-ul companiei. Propunerile de proiecte pot fi transmise la urmatoarea adresa de email: nucleudebine@nuclearelectrica.ro

•             In cadrul concursului de proiecte se pot inscrie organizatii non-profit si institutii, in conformitate cu legislatia aplicabila si regulamentul de participare se regaseste pe site-ul companiei.

•             Sunt eligibile doar proiecte inscrise din domeniile medical, educational si mediu, avand prioritate proiecte din zonele in care compania isi desfasoara activitatea.

•             Sunt eligibile doar proiecte care au descrise foarte clar obiectivele si publicul tinta, cu date masurabile si definite in timp, precum si indicatori de evaluare si masurare a impactului in comunitate.

•             Proiectele trebuie sa se desfasoare pe teritoriul Romaniei, in perioada iunie 2022-decembrie 2022.

Proiectele vor fi evaluate si selectate de catre Comitetul de Evaluare a Solicitarilor de Sponsorizare al Nuclearelctrica. Evaluarea si selectia proiectelor se va derula, in baza regulamentului de participare si acordare a sponsorizarilor disponibil pe site-ul www.nuclearelectrica.ro/csr

Rezultatele procedurii de selectie vor fi publicate in data de 7 iunie 2022 pe site-ul companiei.

“Nuclearelectrica este deja un Nucleu de Excelenta prin rolul pe care il are in dezvoltarea durabila si sustenabila a programului nuclear romanesc, prin echipa care lucreaza la cele mai inalte standarde de excelenta profesionala, siguranta si securitate nucleara, prin proiectele majore de investitii pe care le deruleaza care vor creste semnificativ impactul pozitiv al companiei, prin grija fata de angajati, responsabilitatea fata de mediu si empatia fata de comunitatile care au nevoie de sprijin. Platforma Nucleu de Bine va fi de astazi interfata prin care vom putea extinde nucleul nostrum de excelenta pentru a face bine si a sustine un numar si mai mare de proiecte si comunitati care au nevoie de sprijin”, spune Ludmila Tones, Director Comunicare si Relatii Publice Nuclearelectrica.

In perioada 2019-2021, Nuclearelectrica a sponsorizat 107 proiecte, cu aprox. 30 milioane lei in total,sprijinind aprox. 11 milioane de romani. Proiectele sponsorizate au vizat domeniul educational, medical si protectia mediului: 25 de proiecte in domeniul medical, 33 de proiecte in domeniul educational, 5 proiecte pe mediu si 28 de proiecte pentru diferite alte domenii.

Nuclearelectrica, singurul producator de energie nucleara din Romania, are un rol major la nivel national, contribuind cu aprox. 20% energie nucleara la productia totala de energie prin exploatarea celor doua unitati Candu, Unitatile 1 si 2 ale Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de productie de 700 MW. In acelasi timp, energia nucleara fiind o sursa curata de energie (fara emisii de CO2), Nuclearelectrica contribuie cu 33% la productia totala de energie fara emisii de CO2 din Romania si evita astfel eliberarea a aprox. 10 mil tone CO2 anual.

Cu 207 mil MWh energie curata produsa in 25 ani, 195 milioane tone CO2 evitate in 25 ani, 30 mil lei investiti in proiecte de CSR in ultimii 3 ani, si peste 11 mil de persoane sustinute prin campaniile de responsabilitate sociala, Nuclearelectrica isi extinde impactul pozitiv in societate, respectand directia strategica – “empatie si responsabilitate”. 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.