Nuclearelectrica: Investiţii de 1,7 miliarde lei până în 2019

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica: Investiţii de 1,7 miliarde lei până în 2019
  • Proiectul de retehnologizare a Unității 1 de la Cernavodă are o valoare estimata de 1,2-1,5 miliarde euro

Pentru următorii 3 ani, Nuclearelectrica şi-a planificat investiţii de 1,7 miliarde lei. Din această sumă, 1,2 – 1,5 miliarde euro reprezintă costurile estimate cu prelungirea duratei de viaţă a Reactorului 1 de la Cernavodă.

Nuclearelectrica, compania care administrează centrala nucleară din Cernavodă, şi-a planificat investiţii cumulate de 1,7 miliarde lei în perioada 2017-2019, se precizează într-un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.”Cele mai importante proiecte de investiţii din perspectiva efortului investiţional pe acest orizont de timp sunt: instalaţia de detritiere, având o valoare estimată totală de circa 170 milioane euro, în cazul căreia trebuie luată în perioada următoare o decizie finală privind investiţia; proiectul de retehnologizare a Unităţii 1 cu o valoare estimată de 1,2-1,5 miliarde euro”,  potrivit informării Nuclearelectrica.

Alte investiţii vizează construcţia depozitului intermediar de combustibil ars şi contribuţia iniţială la capitalul social al companiei de proiect de tip joint-venture pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4.”Pe termen scurt şi mediu, SNN trebuie să finanţeze proiecte importante de investiţii, dincolo de investiţiile de menţinere a capacităţii de operare existente şi de suportare a serviciului datoriei la creditele contractate pentru finalizarea Unităţii 2″, se menţionează în document.

La 31 decembrie 2016, Nuclearelectrica avea „alte rezerve reprezentând surse proprii de finanţare” în sumă de 128,9 milioane lei, respectiv partea din profit repartizată în anii anteriori la „alte rezerve reprezentând surse proprii de finanţare”. Compania avea 3,66 miliarde lei în conturile de rezultat reportat cumulat, adică din profiturile din anii anteriori nealocate pentru dividende şi păstrate în rezerve, și disponibilităţi băneşti de 263,7 milioane lei, sub formă de numerar şi echivalente de numerar. La această sumă se adaugă depozite bancare cu maturitatea peste trei luni în sumă de 1,24 miliarde lei. Astfel, soldul disponibilităţilor băneşti, la care se adaugă investiţiile pe termen scurt sub forma depozitelor bancare la 31 decembrie 2016 este de 1,5 miliarde lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *