Nuclearelectrica nu-și mai face punct de lucru în Doicești unde ar urma să fie amplasat primul SMR. Și-a făcut RoPower Nuclear

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica nu-și mai face punct de lucru în Doicești unde ar urma să fie amplasat primul SMR. Și-a făcut RoPower Nuclear

Nuclearelectrica va mai avea un punct de lucru în comuna Doicești din Dâmbovița unde ar urma să fie amplasat primul reactor modular mic. Acționarii societății sunt solicitați să aprobe propunerea de revocare a aprobării înființării unui punct de lucru al SNN în Comuna Doicești, Str. Colonie nr.12, Casa de Cultură, județul Dambovita.

Argumentul invocat de reprezentanții SNN este că  RoPower Nuclear S.A. a inființat ea însăși un punct de lucru în locația respectivă. Deși acționarii și-au dat aprobarea în august anul trecut, înființarea punctului de lucru nu a fost operaționalizata și nu s-a încheiat niciun contract de închiriere de către SNN având ca obiect acel spațiu.

În comuna Doicești din Dâmbovița ar urma să fie amplasat primul reactor modular mic (SMR) din România, pe locul fostei termocentrale de la Doicești. În mai 2022, Nuclearelectrica, NuScale și E-Infra au semnat un Memorandum de Intelegere pentru analizarea potențialului amplasării primului reactor modular mic (SMR) din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești, județul Dâmbovița. Amplasamentul a fost identificat în urma unui studiu aprofundat realizat cu fonduri în valoare de 1,2 milioane de dolari primite de Nuclearelectrica la începutul anului 2021, în cadrul unui grant oferit de USTDA pentru a identifica și evalua diferite amplasamente pentru implementarea reactoarelor modulare mici în România. În baza Memorandumului de Înțelegere („MOU”), companiile vor efectua studii de inginerie, analize tehnice și activități de licențiere și autorizare pe amplasamentul din Doicești, județul Dâmbovița, locația selectată pentru implementarea primei centrale NuScale VOYGR™.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *