Nuclearelectrica oprește reactorul 2 de la Cernavodă

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica oprește reactorul 2 de la Cernavodă

Nuclearelectrica a decis să oprească reactorul 2 al centralei nucleare de la Cernavodă, începând de joi, 7 decembrie, pentru lucrări preventive de verificare și control, în vederea îmbunătățirii fiabilității sistemelor pe perioada iernii, a anunțat compania.

„Societatea Națională Nuclearelectrica SA (‘SNN’) anunță că a adoptat proactiv decizia de a opri programat și controlat Unitatea 2 CNE Cernavodă în seara zilei de 07.12.2017 în scopul efectuării unor lucrări preventive de verificare și control și eventual intervenții punctuale asupra sistemelor Unității 2, în vederea îmbunătățirii fiabilității sistemelor pe perioada de iarnă, în conformitate cu programul de mentenanță preventivă”, se precizează în comunicatul companiei.

Potrivit standardelor de securitate nucleară, astfel de intervenții proactive și controlate se pot efectua numai cu reactorul în stare oprită. Efectuarea verificării și intervențiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securității nucleare, a personalului de exploatare, populației sau mediului înconjurător.

Repornirea unității și resincronizarea la Sistemul Energetic Național vor avea loc după efectuarea și finalizarea testelor și eventualelor intervenții care se impun în astfel de situații, în conformitate cu procedurile centralei,  menționează reprezentanții producătorului de energie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *