Nuclearelectrica, profit net în creștere cu 27,8% în 2020. Acționarii, solicitați să aprobe Strategia de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Nuclearelectrica, profit net în creștere cu 27,8% în 2020. Acționarii, solicitați să aprobe Strategia de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă

Nuclearelectrica a înregistrat un profit net de 684.709 mii lei, în creștere cu 27,8% față de anul 2019, o creștere cu 3,4% a veniturilor din exploatare, potrivit raportului anual. EBITDA a crescut cu 10,6%, iar EBIT cu 21,8% comparativ cu rezultatele anului 2019.

“Deși anul 2020 a fost unul dificil, echipa SNN și-a menținut strategia inițială, atât de creștere financiară, dar mai ales de continuare a proiectelor de investiții curente și strategice, retehnologizarea Unității 1 și Proiectul Unităților 3 și 4. Am asigurat constant forța de muncă pentru menținerea funcțiilor vitale de securitate nucleară, operare în condiții de eficiență precum și a funcțiilor suport, am continuat proiectele interne ale companiei în zona recrutării și retenției de personal înalt calificat și al inovației prin analiza diferitelor noi oportunități de afaceri: reactoare mici modulare, producția de Cobalt 60, hidrogen curat. Pe piața de capital, am considerat un semnal pozitiv includerea SNN în indicele pieței londoneze FTSE Russell începând cu septembrie 2020, cu efect de maturizare atât pentru bursa locala cât și pentru acțiunile SNN. În anul 2020 am mizat pe reziliența dobândită anterior și ne-am dorit să dăm un semnal de încredere și gestionare eficientă a companiei, într-un context național și internațional dificil, pentru acționarii și investitorii noștri”, a declarat Cosmin Ghiță, Director General.

Se cere aprobarea acționarilor pentru finanțarea primei etape a Proiectului Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă

Acționarii SNN, convocați  pentru data de 05.04.2021, sunt solicitați să aprobe Strategia de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă. Totodată, vor aproba majorarea capitalului social al EnergoNuclear S.A. cu suma de 25 de milioane de lei și participarea SNN la majorarea capitalului social al filialei EnergoNuclear cu suma de 25 milioane RON.

În AGA din aprilie, urmează să se aprobe inclusiv suportarea de către SNN, prin intermediul societatii EnergoNuclear, a cheltuielilor generate de Etapa 1 a Proiectului Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, in conformitate cu prevederile Strategiei aprobate, în conditiile incadrării in bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat conform prevederilor legale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *