Nuclearelectrica: Profitul net a crescut cu 26% în T1

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica: Profitul net a crescut cu 26% în T1

Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, a înregistrat în primele trei luni ale anului un profit net de 84,05 milioane lei (18,7 milioane euro), în creștere cu aproape 26% față de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor communicate de  companie Bursei de Valori București.

”Creșterea profitului net de 25,7%, prin raportare la creșterea profitului brut din exploatare de 41,5%, este determinată de faptul că în trimestrul I al anului 2017 s-a înregistrat o cheltuială financiară netă de 1,83 milioane lei, față de perioada similară a anului 2016 când s-a înregistrat venit financiar net de 10,3 milioane lei, generată de diferențele de curs valutar nete înregistrate”, se precizează în raportul companiei.

Producția de energie a companiei a scăzut în primul trimestru cu 1,3%, la 2.766 GWh, de la 2.803 GWh, în primele trei luni ale anului trecut, iar veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele trei  luni cu peste 8%, la 483,9 milioane lei, de la 446,4 milioane lei la sfârșitul lunii martie 2016.

Valoarea totală a programului de investiții al SNN pentru acest an este de 231,59 milioane lei, fără componenta alocată plății serviciului datoriei. Ca și în anii anteriori, ponderea cea mai mare în program o au investițiile pe termen lung, aflate în curs de execuție. Cea mai mare valoare a programului de investiții al SNN, de 196,7 milioane lei, pentru anul în curs, este destinată sucursalei CNE Cernavodă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *