Nuclearelectrica scapă de provizorat. Cosmin Ghiță, Dan Laurențiu Tudor și Adrian Dumitriu vor conduce compania timp de 4 ani

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Nuclearelectrica scapă de provizorat. Cosmin Ghiță, Dan Laurențiu Tudor și Adrian Dumitriu vor conduce compania timp de 4 ani

Se încheie perioada de provizorat la Nuclearelectrica. Consiliul de Administrație al SNN a aprobat numirea Directorului General, Directorului General Adjunct și a Directorului Financiar ai companiei pentru un mandat de 4 ani ca urmare a finalizării procedurii de selecție a conducerii executive aprobata prin Decizia Consiliului de Administrație nr. 186/29.10.2018, potrivit unei comunicări transmise Bursei de Valori București.

Astfel, Cosmin Ghiță a fost numit Director General pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 11.02.2019. El a asigurat interimatul la conducerea companiei din august 2017. Echipa de conducere a SN este completată de Dan Laurențiu Tudor, în funcția de Director General Adjunct și Adrian Gabriel Dumitriu, în funcția de Director Financiar.

SNN va avea în echipa de conducere un singur director general adjunct. “Pe bază de benchmarking cu unități nucleare la nivel internațional coroborat cu estimările interne de procese, activități și proiecte, precum și cu responsabilitățile aferente la nivel de companie, Consiliul de Administratie al SNN a hotărât prin Decizia nr. 3/04.02.2019 numirea unui singur Director General Adjunct. Astfel, mandatul provizoriu al domnului Viorel Lary Toni va înceta de drept la data de 06.03.2019”, se precizează în comunicatul SNN.

Numirile sunt realizate în baza recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare din cadrul CA al SNN, procedura de selecţie fiind declanşată în octombrie 2018.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *