Nuclearelectrica: Unitățile de la Cernavodă nu sunt afectate de scăderea fluviului Dunărea

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica: Unitățile de la Cernavodă nu sunt afectate de scăderea fluviului Dunărea

Unitățile 1 si 2 ale CNE Cernavodă funcționează la parametri normali și în condiții de securitate nucleară, nefiind afectate de scăderea nivelului fluviului Dunărea raportată de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A.), informează Nuclearelectrica.

Siguranța centralei nu poate fi pusă în pericol nici in situația unui nivel extrem de scăzut al Dunării. În situația ipotetică în care nivelul Dunarii s-ar apropia de un nivel extrem de scăzut, potrivit procedurilor centralei, se decide oprirea ordonată a celor două unități, în funcție de nivelul prestabilit pentru fiecare unitate, astfel încât săcexiste suficient debit de apă de răcire pentru menținerea reactoarelor în stare sigura. În cazul extrem al opririi uneia sau chiar a ambelor unități, există suficientă apă în bazinul de aspirație pentru a asigura răcirea reactoarelor prin utilizarea unor pompe speciale. Tot pentru astfel de situații extreme, CNE Cernavoda are prevăzute măsuri de asigurare a răcirii reactoarelor utilizând un sistem de pompare apă din doua puțuri de mare adâncime., se menționează în comunicatul comnpaniei.

Prin urmare, ținând cont de prognoza I.N.H.G.A. pentru perioada verii, mai exact pânî la finele lunii septembrie 2015, nivelul fluviului Dunărea nu afectează funcționarea în condiții optime a CNE Cernavodă, așadar producția de energie electrică nu va fi afectată din această cauză, dau asigurării reprezentanții Nuclearelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *