O companie din Slovacia unde Enel are acțiuni conectează Unitatea 3 de la Mochovce la rețea

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic O companie din Slovacia unde Enel are acțiuni conectează Unitatea 3 de la Mochovce la rețea

Enel anunță că Slovenské elektrárne, companie în cadrul căreia Grupul Enel controlează o participație de aproximativ 33%, conectează Unitatea 3 de la Mochovce la rețea, în Slovacia, și începe să producă energie electrică.

”Este o etapă importantă pentru Slovenské elektrárne, care a început construcția Unității 3 de la Mochovce în 2008, precum și pentru Grupul Enel, care controlează în prezent o participație de aproximativ 33% din companie. Mochovce este a doua centrală nucleară nou construită care este conectată la rețea în Europa în ultimii 15 ani”, comunică Enel.

Slovenské elektrárne (SE) a conectat primul dintre cele două generatoare cu turbină ale unității 3 a centralei nucleare de la Mochovce la rețeaua electrică slovacă și a început să furnizeze energie electrică după sincronizarea generatorului cu rețeaua, la 20% din capacitatea nominală a reactorului.

Centrala a fost conectată la mai puțin de trei săptămâni după ce autoritatea de reglementare nucleară slovacă a dat undă verde pentru a demara procesul de punere în funcțiune a reactorului, la 13 ianuarie 2023.

”Este o etapă importantă pentru Slovenské elektrárne, care a început construcția unității 3 de la Mochovce în 2008, dar și pentru grupul Enel, care controlează în prezent o participație de aproximativ 33% din companie. Noua capacitate de producție, care este în conformitate cu parametrii taxonomiei UE, este a doua centrală nucleară nou construită care este conectată la rețeaua europeană în 15 ani. Odată ce va fi complet operațională, Unitatea 3, de 471 MW, de la Mochovce va contribui la reducerea dependenței Europei de gaze naturale și va acoperi aproximativ 13% din consumul total de energie electrică al Slovaciei, fără emisii de carbon”, anunță grupul.

Acționarul majoritar al SE este Slovak Power Holding B.V. (SPH), cu o participație care depășește ușor 66%. EP Slovakia B.V. (o filială a grupului EPH) deține 50% din capitalul social în cadrul SPH, iar restul de 50% aparține Enel Produzione S.p.A. (o filială a grupului Enel). Republica Slovacă, prin Ministerul Economiei, este acționarul minoritar al SE, cu o participație puțin mai mică de 34%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *