Încă o amânare! Adrian Volintiru, Director General Romgaz: Noua centrală termoelectrică de la Iernut se va termina anul acesta, nu vă pot spune când anume

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Încă o amânare! Adrian Volintiru, Director General Romgaz: Noua centrală termoelectrică de la Iernut se va termina anul acesta, nu vă pot spune când anume

Noua centrală termoelectrică de la Iernut se va termina anul acesta, nu vă pot spune când anume, a declarat  Adrian Volintiru, Director General al Romgaz, la ZF Power Summit 2020, după ce la finele anului trecut a avansat ca termen de finalizare a lucrărilor sfârșitul lunii mai.

„Ca la orice proiect de investiții sunt devieri. Este un proiect la cheie. Obligația noastră este să plătim facturile la zi, să creăm front de lucru și asta facem. Mai mult, sprijinim partenerii în proiect  în fața autorităților, băncilor, dăm cu ei de pământ dacă trebuie… Este foarte greu să schimb constructorul, înseamnă  procese, organizarea unei noi licitații și nu vom finaliza centrala nici la anu”, a afirmat Volintiru, la evenimentul organizat de ZF.

Centrala de la Iernut ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, dar au apărut întârzieri urmare a unor neînțelegeri între parteneri și a majorării salariilor în construcţii în baza OUG 114.

Acționarii au aprobat achiziționarea de servicii juridice de consultanţă într-un posibil  litigiu cu asocierea DuroFelguera si Romelectro. Romgaz a apelat deja la serviciile Zamfirescu, Racoți și Asociații pentru consultanță juridică în ce privește la proiectul noii termocentrale.

Contractul,  în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, a fost încheiat, în 2016, de Romgaz cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.