O nouă echipă de administratori la Electrica pentru următorii 4 ani. 13 candidați sunt pe lista preliminară. Dumitru Chiriță, fost președinte ANRE, este propus de Ministerul Energiei

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential O nouă echipă de administratori la Electrica pentru următorii 4 ani. 13 candidați sunt pe lista preliminară. Dumitru Chiriță, fost președinte ANRE, este propus de Ministerul Energiei

Grupul Electrica, un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice, va avea o nouă echipă de administratori din ianuarie 2024 pentru următorii 4 ani.

13 candidați sunt pe lista preliminară pentru a face parte din Consiliul de Administrație al Electrica. Dumitru Chiriță, fost președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, este propus acționar la Electrica de către acționarul Statul Roman, reprezentat de Ministerul Energiei. Pe listă sunt și actuali administratori, care sunt înscriși de drept conform Regulamentului ASF 5/2018.

Ministerul Energiei, în calitate de acționar la Electrica, a solicitat convocarea AGOA, printr-o adresă semnată de ministrul Sebastian Burduja, pentru alegerea membrilor Consiliului de Administrație. Pe ordinea de zi  AGOA, programată  pentru data de 26/29 ianuarie 2024, sunt incluse, printre altele, următoarele puncte: Alegerea membrilor Consiliului de Administrație al Societății Energetice Electrica prin aplicarea metodei votului cumulativ; Stabilirea duratei mandatului administratorilor aleși prin aplicarea metodei votului cumulativ, pentru o perioada de 4 (patru) ani; Stabilirea remuneratiei cuvenite membrilor CA.

Actualii administratori nu au fost reconfirmați ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetează pe cale de consecință în luna decembrie 2023, se precizează în adresa semnată de ministrul Energiei.  Din actualul CA fac parte: Iulian Cristian Bosoancă – președinte, Gicu Iorga, Ion Cosmin Petrescu, Adrian-Florin Lotrean, Dragoș Valentin Neacșu, Radu Mircea Florescu, Valentina Elena Siclovan – membri.

Prezentăm, în cele ce urmează, candidații pentru funcțiile de administratori ai Societății Energetice Electrica:

Georgiana Bogasievici, propusă de acționarul Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. Este membru în Consiliul de Administrație Apa Canal Ilfov SA, șef birou protocol Consiliul Județean Ilfov.

Iulian Cristian Bosoancă, administrator în funcție, înscris de drept pe lista candidaților pentru alegerea membrilor Consiliului de Administrație (Conform Regulamentului ASF 5/2018). În perioada martie 2020 – iunie 2023, în calitate de Director Cabinet Ministru, a gestionat activitatea cabinetului la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (decembrie 2020) și Ministerul Energiei (iunie 2023). Este Mediator autorizat, membru al Corpului Mediatorilor din România.

Dumitru Chiriță, propus de către acționarul Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei.  Fost președinte ANRE în perioada octombrie 2017 -aprilie 2023, fost vicepreședinte Comisia de Industrii și servicii, Camera Deputaților, perioada 2012 – 2017.

Daniel Cirlig, propus de către acționarul Daniel Cirlig, Deține un cabinet individual de avocatură.

Radu Mircea Florescu, administrator în funcție, înscris de drept pe lista candidaților Este în prezent Director General al Centrade│Cheil, Europa de Sud Est, liderul în servicii complete de comunicații digitale integrate și hub-ul regional pentru Cheil în Europa de Sud-Est (11 piețe). Pentru mai mult de 38 de ani, Radu Florescu a lucrat cu companii multinaționale de top, din Fortune 500, activând în țări emergente, incluzând programe finanțate din fonduri UE.

Gicu Iorga, administrator în funcție, înscris de drept pe lista candidaților. Are o experiență de peste 35 de ani în domeniul economiei și al administrației publice și ocupă în prezent funcția de Șef Birou Vamal în cadrul A.N.A.F. – D.G.V București.

Adrian-Florin Lotrean, administrator în funcție, înscris de drept pe lista candidaților. Este un profesionist în domeniul administrării și restructurării companiilor.Expertiza sa s-a extins în sectorul energetic, implicându-se în proiecte complexe de restructurare, pentru companii din sector precum CET Arad, Electrocentrale Constanța, Hidroconstrucția. A fost administrator în procesul de restructurare al Hidroserv, compania de mentenanță a SPEEH Hidroelectrica. A fost și Președinte al Consiliului de administrație al Companiei Municipale Termoenergetica București SA (mai 2021 – noiembrie 2023).

Marian Cristian Mocanu, propus de către acționarul Marian Cristian Mocanu. De profesie avocat , liber profesionist, practică privată, SCA Gavrila Mocanu & GM Restructuring IPURL.

Dragos-Valentin Neacșu, administrator în funcție, înscris de drept pe lista candidaților. Deține o vastă experiență profesională în domeniul administrării investițiilor și a piețelor financiare, deținând în prezent funcția de membru independent al Consiliului Bursei, membru al Comitetului de Audit și președinte al Comisiei de Apel al Bursei de Valori București.

Ion-Cosmin Petrescu, administrator în funcție, înscris de drept pe lista candidaților. Activează în prezent în cadrul FNGCIMM, unde conduce activitatea direcțiilor IT, Ajutor de Stat și Raportări. Din februarie 2021, ocupă funcția de Consilier în cadrul Cancelariei Prim Ministrului, pe probleme de digitalizare.

Radu Ioan Pușcariu, propus de catre acționarul Radu Ioan Pușcariu – consultant, electrician autorizat ANRE.

Dragos Ștefan Roibu, propus de către acționarul Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei. Este director cabinet ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

Valentina Elena Şiclovan, administrator, înscris de drept pe lista candidaților. Are o experiență de mai bine de 20 de ani în functii de conducere în sectorul public și privat și 14 ani în finanțare internațională. A fost Vicepresedinte, Business Development & Strategy, în Gaz de France Suez (Engie). A fost membru al Consiliului de Administrație Tarom, membru al Comitetului Interministerial pentru Credite si Garantii – Exim Bank și membru al Consiliului de Administratie EnergoNuclear SA, ca reprezentant al GDF Suez.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *