Claudia Brânduș va conduce departamentul de Reglementări al Enel România

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Claudia Brânduș va conduce departamentul de Reglementări al Enel România

Claudia Brânduș este noul director al departamentului de Reglementări Enel România. Cosmin Trofin, care a coordonat până în prezent activitățile de reglementări, preia conducerea departamentului de Servicii Business.

claudia-brandus-enel-romania-1În calitate de director al departamentului de reglementări, Claudia Brânduș va coordona o echipă de 15 persoane, al cărei obiectiv principal constă în definirea, reprezentarea și promovarea poziției companiei cu privire la aspecte de reglementare și antitrust. De asemenea, ea va fi responsabilă de identificarea tendințelor în reglementare, cu scopul evaluării impactului economic și financiar al reglementărilor asupra liniilor locale de business, precum și de gestionarea aspectelor de reglementare și antitrust și proceduri față de părțile interesate relevante, asigurarea și monitorizarea conformității liniilor locale de business și definirea strategiei optime la nivel local, potrivit unui comunicat al  Enel România.

Claudia Brânduș s-a alăturat echipei Enel în 2007, ca avocat pentru noile proiecte din România,  devenind director juridic al Enel Green Power România în anul 2009, atunci când Enel Green Power a fost înființată ca entitate dedicată dezvoltării și operării activelor de energie regenerabilă în cadrul Grupului Enel. Mai târziu, în 2012, ea a preluat conducerea activităților de reglementare pentru Europa și noile țări intrate în portofoliul Enel Green Power, dobândind o experiență semnificativă pe piețele energetice din întreaga lume. Brânduș a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și și-a continuat educația prin cursuri internaționale precum „Leadership for Management Program” la Bocconi, Milano, IESE Business School din Barcelona, „European Union Law” la King’s College London, Green Academy: Green Power Mini MBA în Londra.

Totodată, Claudia Brânduș este Președinte al Consiliului  Director RWEA (Asociația Română pentru Energie Eoliană).

cosmin-trofin-enel-romania-1Cosmin Trofin are peste șase ani de experiență în cadrul grupului de companii Enel România, fiind anterior coordonator al departamentului de Achiziții, apoi al celui de Reglementări. În funcția de director al departamentului de Servicii Business, el va fi responsabil de serviciile generale și Facility Management, precum și de maximizarea valorii portofoliului de active imobiliare la nivel de țară și garantarea raționalizării acestuia, asigurând îndeplinirea nevoilor imobiliare ale business-ului. Înainte de a se alătura Enel, Cosmin Trofin a dobândit o experiență vastă în achiziții în cadrul altor companii multinaționale din sectorul energiei și produselor alimentare. Trofin deține o diplomă de licență în Inginerie de la Universitatea Politehnică din București – Facultatea de Mecanică.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției si furnizării de electricitate, dar si al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România si oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale tării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.