Oana Ozmen: Prioritățile în sesiunea parlamentară sunt reglementări performante pentru eficiența energetică a clădirilor și economia hidrogenului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Oana Ozmen: Prioritățile în sesiunea parlamentară sunt reglementări performante pentru eficiența energetică a clădirilor și economia hidrogenului

Un cadru de reglementare performant pentru eficiența energetică a clădirilor, economia hidrogenului și susținerea mediului de afaceri sunt obiectivele cheie pentru cea de-a doua sesiune parlamentară, susține Oana Marciana Ozmen, deputat PNL, secretar al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților.

În cadrul noii sesiuni parlamentare  din această toamnă, îmi propun să întețim ritmul în vederea îmbunătățirii cadrului de reglementare care să favorizeze o performanță energetică mai mare a clădirilor și continuarea demersurilor legislative privind utilizarea hidrogenului si a combustibililor alternativi, transmite Ozmen.

Pe lângă cele două obiective majore destinate sectorului energetic, pe lista priorităților din perioada imediat următoare se numără și promovarea unor mecanisme eficiente de sprijin care să stimuleze investițiile și să creeze condiții pentru dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din România.

Rata anuală de renovare profundă a clădirilor, asumată de Comisia Europeană de 1%, ar trebui să crească până la 3%, potrivit experților. Printr-un angajament mai ferm putem atinge cu succes obiectivele de mediu și climă ale Uniunii Europene și cele de țară. În actuala sesiune, putem dezvolta standardele de performanță energetică minimă pentru fondul construit. Aceste standarde pot îndruma procesul de renovare, oferind direcții clare pentru fiecare tip de clădire. În paralel, consolidarea rolului auditorului energetic va juca un rol cheie în asigurarea conformității și eficienței procesului de transformare. De asemenea, educația și formarea îndeplinesc un rol crucial  pentru dezvoltarea abilităților necesare în sectorul construcțiilor.

În luna iulie, a fost votat primul proiect de lege privind reglementarea hidrogenului verde. Oana Ozmen spune că va intensifica eforturile legislative pentru promovarea utilizării hidrogenului și a combustibililor alternativi. Activitatea parlamentară pe care o desfășoară vine în întâmpinarea viziunii promițătoare asupra economiei hidrogenului în România și va sprijini îndeplinirea celor 4 obiective generale din strategia propusă de Ministerul Energiei.

Totodată, deputatul PNL subliniază importanța de a consolida colaborarea cu statele membre din sud-estul Europei  în acest domeniu. 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *