OMV a dat în judecată Turcia şi pe premierul Davutoglu. Cere despăgubiri pentru retragerea din proiectul Nabucco

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV a dat în judecată Turcia şi pe premierul Davutoglu. Cere despăgubiri pentru retragerea din proiectul Nabucco

Grupul OMV a dat în judecată Turcia şi pe premierul Ahmet Davutoglu, la Curtea Internațională de Arbitraj de la Banca Mondială, în luna iunie, solicitând despăgubiri pentru retragerea din proiectul de construcţie a gazoductului Nabucco, potrivit publicaţiei austriece Trend, relatează Mediafax în ediția online. Reprezentanţii OMVau refuzat să comenteze.

Guvernul de la Ankara a decis retragerea Turciei din proiectul Nabucco, iar în luna mai a încheiat un acord cu Rusia pentru gazoductul alternativ, TurkStream.

Grupul austriac a lichidat OMV Nabucco Gas Pipeline International, divizie creată pentru construcţia Nabucco, cu o pierdere de 177 de milioane de euro, potrivit publicaţiei Trend.

OMV a încheiat în acest an un memorandum de înţelegere cu Gazprom, precum şi cu Royal Dutch Shell şi E.ON, pentru dublarea capacităţii gazoductului Nord Stream, care leagă Rusia şi Germania, prin Marea Baltică, scrie Mediafax.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *