OMV Petrom a revizuit estimările de prețuri pe termen mediu și lung. Christina Verchere, CEO: “Modelul nostru integrat de afaceri își demonstrează beneficiile”

Publicat pe Categorii Business, Esential, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Esential OMV Petrom a revizuit estimările de prețuri pe termen mediu și lung. Christina Verchere, CEO: “Modelul nostru integrat de afaceri își demonstrează beneficiile”
  • Cotația țițeiului Brent – redusă la 60 USD/bbl față de 75 USD/bbl
  • Ajustări nete nemonetare de depreciere în valoare de aproximativ 350 milioane lei după impozitare, determinate de revizuirea estimărilor de prețuri

OMV Petrom anunță că a revizuit estimările de prețuri pe termen mediu și lung. OMV Petrom, cea mai mare companie energetică din sud-estul Europei, și-a revizuit estimările utilizate în planificare, pentru a reflecta modificările mediului de piață.

În Upstream, estimarea pe termen lung a cotației țițeiului Brent este acum redusă la 60 USD/bbl față de 75 USD/bbl folosită anterior. Estimările detaliate ale cotațiilor la țițeiul Brent sunt următoarele:

  • Pentru 2021, compania estimează o continuare a efectului macroeconomic al pandemiei COVID-19 și confirmă estimarea de preț al țițeiului de 50 USD/bbl;
  • Estimările prețului țițeiului pentru 2022 și 2023 au fost reduse la 60 USD/bbl de la 70 USD/bbl, respectiv 75 USD/bbl;
  • Pentru perioada 2024 – 2029, se estimează o cotație a țițeiului Brent de 65 USD/bbl (anterior 75 USD/bbl), care ar urma să scadă gradual la 60 USD/bbl până în 2035;
  • Începând cu 2035, se va folosi o cotație a țițeiului Brent de 60 USD/bbl (anterior 75 USD/bbl);
  • Toate estimările după anul 2025 sunt în termeni reali, la nivelul anului 2025.

Ne asteptăm ca actualizarea estimărilor de preț al țițeiului să conducă la ajustări nete de depreciere nemonetare de aproximativ 800 mil lei după impozitare, care includ atât ajustări de depreciere pentru active necorporale de explorare, cât și ajustări nete de depreciere pentru active corporale, precizează reprezentanții companiei într-un comunicat..

În Downstream Gas, estimările de preț pe termen lung pentru energie electrică și certificatele CO2 au fost revizuite, având în vedere condițiile mai bune din piața producției de energie electrică. Aceasta a determinat reversarea integrală a ajustărilor de depreciere aferente centralei electrice cu ciclu combinat de la Brazi, de aproximativ 450 milioane lei după impozitare.

Ca urmare a modificărilor enunțate mai sus privind prețurile anticipate ale mărfurilor, OMV Petrom estimează ajustări nete de depreciere de aproximativ 350 milioane lei după impozitare în T3/20.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, declară: “Modelul nostru integrat de afaceri își demonstrează încă o dată beneficiile, mai ales într-un mediu în care ne așteptăm la un preț scăzut al țițeiului. Vom continua să urmărim execuția strategiei noastre, având ca scop furnizarea de energie mai curată și în mod sustenabil, în care gazul natural va juca un rol semnificativ în cadrul tranziției energetice.”


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *