OMV Petrom: Decizia finală de investiție pentru Neptun Deep, estimată pentru primul semestru 2023. Funcție de conținutul final și de momentul aprobării Legii Offshore revizuite

Publicat pe Categorii Business, Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential OMV Petrom: Decizia finală de investiție pentru Neptun Deep, estimată pentru primul semestru 2023. Funcție de conținutul final și de momentul aprobării Legii Offshore revizuite

Decizia finala de investiție a OMV Petrom pentru Neptun Deep este estimată pentru semestrul întâi din 2023, în funcție de conținutul final și de momentul aprobării Legii Offshore revizuite, se precizează în raportul pe primul trimestru 2022 al companiei.

Autoritățile urmăresc aprobarea rapidă a proiectului nou al Legii Offshore în parlament în prima jumatate a anului 2022, mai scrie în documentul citat.

Reprezentanții OMV Petrom au anunțat, din februarie, la conferinţa pentru prezentarea rezultatelor de anul trecut, că decizia finală pentru blocul Neptun Deep din Marea Neagră, pe care compania îl împarte cu Romgaz, companie de stat, va fi amânată cel mai probabil pentru 2023, în contextul în care Legea Offshore, de care depinde deblocarea acestui proiect, întârzie să fie modificată.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, apreciază că Legea offshore va fi aprobată în această sesiune parlamentară. ”Mă aştept ca până la jumătatea lunii mai să se dezbată și să intre la votul final în Senat, după care să vină la Camera Deputaţilor”, a declarat ministrul Energiei, la TVR.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.