OMV Petrom investește 42 de milioane de euro pentru redezvoltarea zăcământului de țiței Independenţa din Galaţi

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom investește 42 de milioane de euro pentru redezvoltarea zăcământului de țiței Independenţa din Galaţi

OMV Petrom derulează un proiect de investiţii de circa 42 milioane euro pentru redezvoltarea zăcământului de ţiţei Independenţa din jud. Galați, potrivit unui comunicat al companiei.

Independenţa este un zăcământ matur de ţiţei, a cărui producţie a început în 1959. Acesta este unul dintre cele mai importante zăcăminte din portofoliul OMV Petrom, asigurând în 2014 circa 7% din producţia de ţiţei a companiei, în România.

Proiectul are ca scop creşterea producţiei de ţiţei din zăcământul Independenţa prin forajul în zone nedezvoltate anterior şi constă în forajul a 13 sonde orizontale, instalarea şi modernizarea unor instalaţii de colectare şi măsurare precum şi construirea unei conducte de legătură între acestea. Patru dintre cele 13 sonde au fost deja forate.

‘Continuarea investiţiilor pe segmentul de Upstream este esenţială în asigurarea producţiei de ţiţei şi gaze pentru România, în condiţiile în care operăm un portofoliu de zăcăminte cu o rată medie a declinului natural de circa 10% anual. În 2015 însă, investiţiile vor reflecta condiţiile deteriorate de piaţă şi mediul volatil. În ceea ce priveşte proiectele de redezvoltare de zăcăminte, acestea vor fi prioritizate, iar unele dintre ele reproiectate’, a declarat Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Upstream.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *