OMV Petrom: Investiție de 46 milioane euro la instalația de cocsare din rafinăria Petrobrazi pentru reducerea impactului asupra mediului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom: Investiție de 46 milioane euro la instalația de cocsare din rafinăria Petrobrazi pentru reducerea impactului asupra mediului

OMV Petrom investeste 46 de milioane de euro la instalația de cocsare din rafinăria Petrobrazi pentru reducerea impactului asupra mediului. Noul sistem elimină complet emisiile de compuși organici volatili din instalația de cocsare.

Printr-un comunicat, OMV Petrom anunta continuarea lucrărilor de modernizare la rafinăria Petrobrazi. Compania a investit aproximativ 46 de milioane de euro începând din 2017 pentru modernizarea instalației de cocsare. La această instalație, a fost implementat un sistem închis de golire rapidă care elimină în totalitate eventualele emisii de compuși organici volatili, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului.

”Petrobrazi este una din cele mai importante rafinării din România, care poate asigura consumul anual de carburanți pentru aproximativ 3 milioane de mașini. Am investit circa 1,6 miliarde euro în perioada 2005-2018 pentru modernizarea Petrobrazi, pentru implementarea celor mai bune tehnologii disponibile la nivel internațional, ceea ce a condus la condiții de operare mult mai prietenoase cu mediul”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de activitățile Downstream Oil.

Instalația de cocsare este un punct important în procesul de rafinare. Aici sunt redirecționați compușii petrolieri grei din celelalte instalații și se realizează ultimele procese de transformare a țițeiului. Cocsul obținut aici este folosit în principal în industria metalurgică.

OMV Petrom a implementat în rafinăria Petrobrazi cele mai bune tehnologii disponibile pentru recuperarea vaporilor de hidrocarburi din instalația de cocsare. Astfel, vechiul sistem de golire, pus în funcțiune în urmă cu 20 de ani, a fost înlocuit cu un sistem modern care elimină în totalitate emisiile de compuși organici volatili.

Proiectul a presupus lucrări complexe de construcții civile, instalarea a aproximativ 400 de tone de conducte și implementarea unor sisteme automatizate de control și monitorizare. Proiectul a implicat peste 450.000 de ore lucrate fără incidente.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *