OMV Petrom nu mai are niciun român în Directorat. După retragerea Marianei Gheorghe, Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a fost înlocuită cu Franck Neel, fost director la Engie Marea Britanie

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal OMV Petrom nu mai are niciun român în Directorat. După retragerea Marianei Gheorghe, Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a fost înlocuită cu Franck Neel, fost director la Engie Marea Britanie

Noi schimbări în conducerea OMV Petrom. În ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom l-a numit pe Franck Neel, 47 de ani, în funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas.  Acesta o înlocuiește pe Lăcrămioara  Diaconu-Pinţea, al cătrei mandate expira pe 16 aprilie 2019. Cu această schimbare, austriecii, dar și reprezentanții statului român, au decis să nu mai păstrezet niciu un român în Directoratul OMV Petrom. Christina Verchere a preluat funcția de director general executiv al OMV Petrom în locul Marianei Gheorghe, care s-a retras după 11 ani la cârma companiei petroliere.

Franck Neel a acceptat numirea și va prelua poziția în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu data de 1 august 2018. Înainte de ședința Consiliului de Supraveghere de astăzi, Lǎcrǎmioara Diaconu-Pinţea a renunțat la mandatul de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas, se precizează într-un comunicat transmis de OMV Petrom.

În următoarele luni, Franck Neel și Lǎcrǎmioara Diaconu-Pinţea vor colabora îndeaproape pentru o tranziție lină și pentru a contribui la atingerea obiectivelor de business ale companiei. Consiliul de Supraveghere îi mulțumește Lǎcrǎmioarei Diaconu-Pinţea pentru angajament și pentru contribuția la succesul companiei și îi urează toate cele bune pentru viitor. Totodată, Consiliul de Supraveghere îi urează bun-venit lui Franck Neel, se menționează în comunicat.

După studii în Inginerie Mecanică la Universitatea din Rouen, Franța, Franck Neel și-a început cariera în 1993 și a lucrat peste 20 de ani pentru o importantă companie europeană de gaze, unde a deținut numeroase poziții de conducere în Marea Britanie, Ungaria, Italia, Franța, precum și în Belgia și Olanda. Din 2014, este General Manager responsabil pentru clienții industriali și comerciali și pentru servicii de consultanță în energie, în Londra, Marea Britanie.

Totodată, Stefan Waldner a informat Consiliul de Supraveghere că nu va mai fi disponibil pentru exercitarea funcției de Director Financiar după data de 16 aprilie 2019, dată la care mandatul actual încetează, însă va continua să dețină această funcție până atunci, potrivit comunicatului OMV Petrom. După expirarea mandatului, Stefan Waldner va prelua o altă funcție în structura financiară în cadrul grupului OMV. Prin urmare, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o pe Alina-Gabriela Popa, 40 de ani, în funcția de Director Financiar și membru al Directoratului OMV Petrom începând cu 17 aprilie 2019.

După studii economice la București, România, Alina-Gabriela Popa și-a început cariera în 1999 la Deloitte Romania. S-a alăturat OMV Petrom în 2006, unde a deținut poziții de conducere în structura financiara. Din aprilie 2015, este Managing Director al OMV Petrom Global Solutions, centrul de servicii al OMV.

OMV Petrom S.A., cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, anunţă hotărârile adoptate în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 26 aprilie 2018, și anume:.

 Distribuirea de dividende în valoare de peste 1,1 miliarde de lei pentru anul financiar 2017

 Bugetul de investiții pentru OMV Petrom S.A. aprobat pentru anul în curs de 5,55 miliarde lei

 Alegerea a doi membri ai Consiliului de Supraveghere

Investiții în creștere în 2018

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat bugetul de investiții pentru 2018 al OMV Petrom S.A., de 5,55 miliarde lei, în creștere cu 58% față de investițiile din 2017 (3,52 miliarde lei). Principala destinație a investițiilor continuă să fie segmentul Upstream, pentru care s-au bugetat aproape 4,7 miliarde de lei (84% din buget), urmată de Downstream Oil, cu un buget de investiții pentru 2018, de 817 milioane de lei.

Dividende de peste 1,1 miliarde de lei pentru 2017

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat propunerea Directoratului de a distribui dividende de 0,02 lei/acțiune pentru anul financiar 2017, în creștere cu 33% față de anul precedent. Valoarea totală brută a dividendelor de distribuit se ridică la peste 1,1 miliarde de lei, reprezentând 47% din profitul net al OMV Petrom S.A. pentru anul 2017.

Doouă numiri în Consiliul de Supraveghere

Acționarii au aprobat numirea doamnei Sevil Shhaideh în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom ca urmare a propunerii din partea acționarului statul român prin Ministerul Energiei, în locul lui Mihai Busuioc, care a renunțat la mandatul său în octombrie 2017. De asemenea, Hans Christopher Veit a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere la propunerea acționarului majoritar OMV AG, în locul lui Johann Pleininger, care a renunțat la mandatul său în aprilie 2018. Mandatele celor doi sunt valabile până la data de 28 aprilie 2021.

Componența actuală a Consiliului de Supraveghere este: Rainer Seele, Reinhard Florey, Manfred Leitner, Daniel Turnheim, Hans Christopher Veit, Jochen Weise, Joseph Bernhard Mark Mobius, Sevil Shhaideh și Radu Cojocaru (ultimii doi membri propuși de acționarul Statul Român, prin Ministerul Energiei).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *