OMV Petrom: Proiectele de upstream din Marea Neagră ar putea necesita investiţii de 16 miliarde de euro

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom: Proiectele de upstream din Marea Neagră ar putea necesita investiţii de 16 miliarde de euro

Proiectele de upstream din Marea Neagră ar putea necesita investiţii totale de 16 miliarde de euro, a afirmat, luni, Ionuţ Ciubotaru, vicepreşedinte Business Development în cadrul OMV Petrom, la Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de Federaţia de Petrol şi Gaze din România şi Energy Policy Group.

„La momentul actual, suntem al doilea producător de gaze din UE şi sperăm să ajungem pe primul loc, pentru că avem gazele din Marea Neagă şi avem un istoric în privinţa gazelor”, a spus Ciubotaru.

„Proiectul Neptun Deep reprezintă o oportunitate enormă pentru România nu doar pentru securitatea energetică. Un astfel de proiect (…) va crea multe locuri de muncă şi va aduce multe gaze şi impozite către stat, iar noi ca ţară putem utiliza aceste resurse nu doar pentru a deveni cel mai mare furnizor de gaze din UE, ci şi pentru a finanţa tranziţia energetică în perioada care urmează”, a susţinut oficialul OMV Petrom, citat de Agerpres.

În opinia lui, România are potenţialul de a deveni primul producător de gaze din Europa.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *