OMV Petrom, „România plantează pentru mâine”: 550.000 de copaci plantați în 2020

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom, „România plantează pentru mâine”: 550.000 de copaci plantați în 2020

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a continuat in 2020 acțiunile de împădurire, în cadrul campaniei „România plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă privată de plantare din România. Inițiativa se derulează cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și a șase organizații non-guvernamentale, recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a oferit specialiști în plantare și expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „În ciuda contextului dificil din 2020, ne-am respectat angajamentul și am reușit să plantăm 550.000 de copaci, respectând toate regulile sanitare și de distanțare. Împădurirea joacă un rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon și dorim să contribuim la efortul de a avea un mediu mai curat. Credem că astfel de proiecte pot face diferența în crearea unei vieți mai bune și, prin urmare, vom continua campania noastră de plantare în următorii ani.”

Campania “România plantează pentru mâine” urmărește plantarea a circa 1.500.000 de copaci pe 300 de ha, pana la finalul anului 2023. Pentru susținerea acestei campanii, OMV Petrom a alocat 4,6 milioane de euro.

Acțiunile de împădurire s-au derulat în primăvară și în toamnă. În total, în acest an, am plantat copaci pe o suprafață de 124 de hectare, în 32 de localități din 15 județe. Pe fondul pandemiei de coronavirus, la acțiunile de plantare din acest an au fost respectate toate măsurile sanitare și de distanțare fizică, iar voluntarii au fost împărțiți în echipe și au primit echipamente de protecție sanitară, o mare parte din plantări efectuându-se mecanizat.

Campania de plantare își propune să vină în ajutorul comunităților afectate din cauza alunecărilor de teren, plantarea fiind o soluție reală pentru a preveni acumulările de apă, inundațiile și deșertificarea solului. Totodată, plantările contribuie la captarea dioxidului de carbon, pădurile fiind considerate printre cele mai importante depozite de dioxid de carbon. Se estimează că fiecare copac plantat neutralizează în medie 5,5 kg dioxid de carbon pe an.

Începând din 2008, OMV Petrom a plantat peste 1.200.000 de copaci, pe o suprafață de 140 de hectare, devenind unul dintre cei mai mari promotori din mediul privat ai acțiunilor de plantare. Campaniile desfășurate, de-a lungul timpului, au beneficiat de sprijinul angajaților și a peste 3.000 de voluntari, care au ales să contribuie civic pentru a proteja și a crește pădurile din România. Toți cei care doresc să contribuie la protecția naturii se pot înscrie ca voluntari pe platform www.taraluiandrei.ro Această campanie contribuie la susținerea a trei obiective din Agenda ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă: (13) Acțiune Climatică, (15) Viața Terestră și (17) Parteneriate pentru Realizarea Obiectivelor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *