OMV Petrom și Renovatio, parteneriat pentru mobilitate electrică: 40 de stații de reîncărcare până în 2022

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom și Renovatio, parteneriat pentru mobilitate electrică: 40 de stații de reîncărcare până în 2022

OMV Petrom și Renovatio anunță un parteneriat pentru dezvoltarea celui mai ambițios proiect de mobilitate electrică din România. Vor fi instalate cel puțin 40 de stații de reîncărcare rapidă și ultra-rapidă în stațiile OMV și Petrom din România, până la finalul anului 2022.Circa 20 de stații vor avea o putere instalată de 350 de kW, care permite reîncărcarea bateriei în mai puțin de 20 de minute, se precizează într-un comunicat transmis de OMV Petrom.

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil, a declarat: „Mobilitatea electrică este un proiect pe termen lung și vine în întâmpinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. În ultima perioadă, vedem că din ce în ce mai mulți români optează pentru autovehicule electrice și hibride. Chiar dacă în România, în prezent, numărul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrică să devină o opțiune pe scară largă, în special pe distanțe scurte. Iar noi ne pregătim să asigurăm, în următorii ani, infrastructura necesară pentru diverse opțiuni de mobilitate.”

Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio, susține: „Sustenabilitatea este conceptul care stă la baza activității Renovatio fie că vorbim de proiecte de energie regenerabilă, furnizarea de energie verde către clienții noștri sau serviciile de încărcare pentru vehiculele electrice. Credem în mobilitatea electrică și dezvoltăm infrastructura de stații de încărcare rapidă la nivel național. Am construit rețeaua e-charge pentru clienții care își desfășoară activitatea într-un ritm alert, pentru care timpii reduși de încărcare și proximitatea stațiilor sunt o nevoie cotidiană. În acest fel, ne aducem contribuția la obiectivul strategic european de reducere al emisiilor de carbon la care a aderat și țara noastră.”

Toate locațiile vor avea cel puțin o stație de reîncărcare cu o putere de minim 50kW, iar cel puțin 20 dintre acestea vor avea stații de reîncărcare cu o putere instalată de 350 de kW. Acestea din urmă vor forma cea mai extinsă rețea de stații de reîncărcare ultra rapidă din România.

Un ciclu de reîncărcare a bateriei unui autovehicul electric variază în funcție de configurația bateriei și de compatibilitățile tehnologice ale autovehiculului cu soluția de încărcare. Ținta acestor puncte de realimentare este de a permite conducătorilor vehiculelor electrice sa fie înapoi la drum în mai puțin de 20 de minute. Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, cât și în zone urbane.

În urmă cu patru ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot, a instalat prima stație de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, într-o stație de distribuție carburanți OMV. În anul 2020, OMV Petrom a anunțat că va instala, până la finalul anului 2021, alte 40 de stații de reîncărcare în stații de distribuție OMV și Petrom din România și Bulgaria.  


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *