OMV Petrom va crește producţia din zona Ţicleni cu Expert Petroleum

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom va crește producţia din zona Ţicleni cu Expert Petroleum

OMV Petrom anunță că va continua contractul de creştere a producţiei din zona Ţicleni cu un nou partener, Expert Petroleum, care a preluat controlul asupra actualului prestator de servicii de creştere a producţiei în zona respectivă, filiala din România a grupului Petrofac.

petrol-300x224Compania OMV Petrom rămâne titular în cadrul acordurilor de concesiune în timp ce partenerul iniţial în cadrul contractului va continua operaţiunile de extracţie şi servicii aferente, se precizează într-un comunicat al companiei.

„OMV Petrom va rămâne unic titular al acordurilor de concesiune, deţinătorul producţiei de hidrocarburi şi al echipamentelor existente, precum şi titular al drepturilor şi obligaţiilor definite prin Legea Petrolului. În continuare, pentru serviciile prestate, OMV Petrom va remunera Expert Petroleum în baza unui tarif de servicii care variază în funcţie de nivelul producţiei livrate. Zăcămintele de ţiţei din zona Ţicleni care fac obiectul contractului de creştere a producţiei sunt zăcăminte mature, aflate în exploatare de peste 60 de ani”, precizează OMV Petrom.

Expert Petroleum este o companie specializată în exploatarea zăcămintelor mature din România, fiind partenerul OMV Petrom într-un contract similar, semnat în 2012, pentru creşterea producţiei din 13 zăcăminte din vestul României (zona Timiş).

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *