OPCOM și TGE se alătură inițiativei Cuplării prin Preț a Regiunilor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic OPCOM și TGE se alătură inițiativei Cuplării prin Preț a Regiunilor

Bursele Cuplării prin Preț a Regiunilor – PCR salută alăturarea Bursei poloneze de energie (TGE) și a Bursei române de energie (OPCOM) ca noi membri.  TGE și OPCOM se alătură burselor existente de energie care au dezvoltat soluția PCR (EPEX SPOT, GME, Nord Pool Spot, OMIE şi OTE).  PCR permite în prezent cuplarea piețelor de energie electrică pentru ziua următoare în 23 de țări,reprezentând peste 90% din consumul de energie Europea, se menționează într-un comunicat postat pe site-ul OPCOM.

automated-trading

Implicarea TGE în PCR și statutul său de membru cu drepturi depline în cadrul proiectului MRC sunt dovezi grăitoare privind determinarea TGE de a se angaja atât în activitățile regionale, precum și în activitățile de integrare pan‐europene. Participarea OPCOM la lansarea cu succes a proiectului regional de cuplare 4M MC, iar acum implicarea deplină în PCR, ilustrează dedicarea sa de a contribui permanent la dezvoltarea pieței europene unice a energiei, susțin reprezentanții celor două Burse de energie.

PCR a fost creat pentru a oferi o soluție de cuplare unică prin preț pentru piețele de energie electrică pentru ziua următoare folosind un algoritm unic de calcul al prețurilor la energie electrică în Europa (Euphemia) și o alocare eficientă a capacității transfrontaliere. Acest lucru este crucial pentru a atinge obiectivul general al UE de ncreare a unei piețe europene armonizate de energie electrică; este de așteptat să crească lichiditatea, eficiența și bunăstarea socială, se menționează în comunicat.

PCR se bazează pe trei principii: utilizarea unui algoritm unic, funcționarea robustă și responsabilitatea fiecărei burse de energie. Utilizarea unui algoritm unic oferă o determinare corectă și transparentă a prețurilor la energia electrică pentru ziua următoare în Europa și a fost dezvoltat prin respectarea caracteristicilor specifice ale diferitelor piețe de energie din Europa. În consecință, optimizează bunăstarea generală și crește transparența.

Sistemul PCR permite partajarea ofertelor anonimizate și a capacități de transport transfrontaliere între bursele de energie electrică, cu scopul de a calcula prețurile zonei, precum și alte prețuri de referință și fluxurile transfrontaliere pentru toate zonele de ofertare implicate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *