OPEC, primul acord de reducere a producției de petrol din ultimii 8 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic OPEC, primul acord de reducere a producției de petrol din ultimii 8 ani

Rusia și alți producători care nu fac parte din OPEC se vor alătura măsurii privind reducerea producției de țiței, anunțată de organizație, și își vor diminua oferta cu 600.000 barili pe zi, informează agenția EFE, scrie Agerpres în ediția online.

opec_1OPEC a decis marți, la Viena, să-și reducă producția de petrol până la 32,5 milioane barili pe zi, începând de la 1 ianuarie 2017, ceea ce înseamnă cu 1,2 milioane barili pe zi mai puțin față de octombrie. Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a acceptat astfel prima reducere a producției de la criza financiară din 2008, iar prețul barilului de țiței a urcat cu 8%, la 50 de dolari, transmite Financial Times (FT). Acordul vine după ce Arabia Saudită și aliații săi din Golf au acceptat reduceri majore ale producției, iar Iranul a fost de acord cu o înghețare a producției.

Decizia producătorilor a fost anunțată marți de președintele în exercițiu al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Mohamed Bin Saleh al-Sada.”Am plăcerea să vă anunț că Rusia s-a angajat să reducă producția cu 300.000 barili pe zi”, a spus, la finalul celei de-a 171-a conferințe ministeriale a OPEC, Mohamed Bin Saleh al-Sada, care este și ministru al Energiei în Qatar, potrivit Agerpres. Reducerea ofertei va fi astfel de 1,8 milioane barili pe zi.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.