Optimism la Alro: Există posibilități de îmbunătățire a pieței de energie

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Optimism la Alro: Există posibilități de îmbunătățire a pieței de energie

Șefii Alro sunt optimiști în ce privește viitorul pieței de energiei. “În ceea ce privește piața românească a energiei, există posibilități de îmbunătățire. În prezent, aproximativ 40% din consumul național de energie electrică este acoperit prin intermediul tranzacțiilor efectuate pe piața zilei următoare (PZU), ceea ce duce la denaturări severe ale prețurilor. Întrucât piața PZU este foarte volatilă, în ultimii cinci ani, prețurile PZU au atins niveluri foarte ridicate, având astfel un impact negativ asupra consumatorilor finali, în special asupra utilizatorilor cu un consum mare de energie, cum ar fi ALRO. Prețurile mai mari ale energiei se reflectă ulterior în costuri de producție mai ridicate pentru Companie și limitează opțiunile pe care le are pentru a-și menține competitivitatea pe piețele internaționale”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Grupul ALRO a înregistrat un profit net de 235 de milioane de lei, în 2018, comparativ cu un profit net de 391 milioane de lei, în 2017. Profitul net ajustat a fost de 250 de milioane de lei, în 2018, comparativ cu 403 milioane de lei, în 2017.

La rândul său, ALRO a raportat un profit net de 226 de milioane de lei, în 2018, comparativ cu un profit net de 318 milioane de lei, în 2017. Profitul net ajustat a fost de 227 milioane de lei, în 2018, comparativ cu 355 milioane de lei, în 2017.

Cifra de afaceri a Grupului a crescut la aproape trei miliarde de lei, de la 2,7 miliarde de lei, în 2017.

„2018 a fost un an de referință în cei 58 de ani de activitate continuă a ALRO, deoarece am încheiat cu succes cel mai mare plasament privat de acțiuni de la Bursa de Valori București, care credem că va aduce beneficii pe termen mediu și lung atât Companiei, cât și investitorilor săi, prin îmbunătățirea lichidității și a vizibilității ALRO pe piețele de capital românești și internaționale. În plus, această tranzacție aduce România mai aproape de obiectivul său de a trece la statutul de piață emergentă, în timp ce s-a majorat numărul acțiunilor tranzacționabile la Bursa de Valori București și Compania are o nouă structură a acționariatului, începând cu sfârșitul anului 2018. Ca rezultat direct, la începutul anului 2019, ALRO a intrat în indicii BET și BET-TR, fiind una dintre cele 16 companii incluse în indicele BET. Acțiunile ALRO au fost cotate la Bursa de Valori București din octombrie 1997, iar în urma acestei decizii, ALRO devine prima companie din industria aluminiului prezentă în cei doi indici”, a declarat Marian NĂSTASE, Președinte al Consiliului de Administrație al ALRO.”În plus, în 2018, am continuat să ne concentrăm pe strategia noastră pe termen lung de a deveni o Fabrică Verde, Fabrica Generației Viitoare, Inovatoare și Durabilă, și am continuat să investim în tehnologie de ultimă generație. Am continuat să livrăm produse pentru industria aero și auto și, beneficiind și de prețuri ridicate la aluminiu, am reușit să ne îmbunătățim veniturile și să raportăm o cifră de afaceri cu 9% mai mare în 2018. Piața de capital a recunoscut strategia noastră puternică, iar prețul acțiunilor ALRO a crescut cu 150% de la începutul anului 2017″.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *