Ora Pământului: „Dăruieşte naturii din energia ta”

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ora Pământului: „Dăruieşte naturii din energia ta”

Ce face România de Ora Pâmântului: Instituţii publice, companii, centre culturale, organizaţii, dar şi  românii vor stinge lumina, sâmbătă, în intervalul orar 20,30 – 21,30. În București, „Ora Pământului” va fi marcată şi printr-o plimbare pe biciclete. Sloganul din acest an al acţiunii este ‘Dăruieşte naturii din energia ta’.

Camera Deputaţilor va întrerupe sâmbătă iluminatul interior şi exterior, tip de o oră, pentru a marca „Ora Pământului în România”. „Camera Deputaţilor este, şi în acest an, partener al evenimentului ‘Earth Hour – Ora Pământului în România’, derulat împreună cu organizaţia internaţională ‘World Wide Fund for Nature’. Pentru a marca această acţiune voluntară de protejare a mediului, iluminatul interior şi exterior va fi întrerupt sâmbătă, între orele 20,30 – 21,30. Camera Deputaţilor este partener al acestei acţiuni încă din 2009″, se precizează într-un comunicat de presă.

Și în Palatul Victoria, lumina va fi stinsă timp de o oră. La fel vor face și ministerele şi alte instituţii guvernamentale.”Guvernul doreşte să întărească astfel mesajul de implicare în gestionarea problemelor de mediu, pe care l-a transmis încă de la începutul mandatului prin priorităţile strategice şi planurile de măsuri sectoriale pe care şi le-a propus pentru promovarea tehnologiilor prietenoase cu mediul şi încurajarea programelor de eficienţă energetică”, potrivit unui comunicat.

‘Ora Pământului’ va fi marcată şi printr-o plimbare pe biciclete, care va începe în momentul stingerii luminilor, la ora 20,30. Iniţiativa din Capitală se va derula cu sprijinul WWF-România, Adevăraţii Veloprieteni şi SkirtBike. Punctul de întâlnire pentru cei care vor să participe la această acţiune va fi la ‘Rondul fără nume’, punct situat vizavi de Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Naţiunilor Unite, la ora 19,30. De altfel, iniţiatorii evenimentului au în plan să numească în mod oficial acel loc ‘Rondul bicicliştilor’, scrie Agerpres.

Centrele marilor oraşe din ţară vor stinge lumina de Ora Pământului, oamenii fiind invitaţi să asiste la diverse spectacole şi să cânte sau să îşi folosească bicicletele la plimbări simbolice. La Constanţa se va juca „Ovidius pe întuneric”.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.