Ora Pământului în România: Parlamentul închide lumina  

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ora Pământului în România: Parlamentul închide lumina  

Camera Deputaţilor a decis să se implice, şi în acest an, în susținerea evenimentului „Earth Hour – Ora Pământului în România”, alături de organizaţia internaţională „World Wide Fund for Nature”. Pentru a marca această acţiune voluntară de protejare a mediului, iluminatul exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, 25 martie, între orele 20.30 – 21.30, se anunță într-un comunicat.

Anul acesta, la împlinirea a 10 ani de la debutul „Orei Pământului”, mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea din România este „Dăruiește naturii energia ta!”  Camera Deputaților a derulat, în parteneriat cu organizația internațională “Word Wide Fund for Nature”, încă din anul 2009, proiectul “Parlamentul României – o clădire verde”, prin Comisia de administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic. Astfel, prin măsurile implementate încă din 2007, Palatul Parlamentului economisește aproximativ 4.200.000 Kw/an, ceea ce reprezintă o economie de 730.000 de euro în fiecare an. De asemenea, Camera Deputaților s-a numărat printre primele instituții de stat din România care au aderat la programul voluntar ”NewGreenlight – Intelligent Energy” al Comisiei Europene pentru economisirea energiei electrice.

În România, „Ora pământului” se sărbătorește din anul 2009, țara noastră devenind astfel parte dintr-o comunitate globală de peste două miliarde de oameni.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *