”Pactul pentru Educație antreprenorială”: Parteneriat CONAF și FPPG cu Ministerul Educației

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ”Pactul pentru Educație antreprenorială”: Parteneriat CONAF și FPPG cu Ministerul Educației

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a semnat, împreună cu CONAF și FPPG, Acordul de Parteneriat ”Pactul pentru Educaţie antreprenorială”.

 ”Vrem să oferim elevilor din învățământul gimnazial și liceal posibilitatea să experimenteze, încă din timpul școlii, ce înseamnă să fie antreprenori, să dezvolte un start-up, într-o societate competitivă”, a declarat ministrul Anisie.

Prin acest acord, se vor susține dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare. Apreciez inițiativa CONAF și FPPG, de a oferi expertiză și educație antreprenorială elevilor și invit și alte organizații cu activitate în domeniu să contribuie la dezvoltarea opționalului de educație antreprenorială, în școlile gimnaziale și liceale din România. Începem să conturăm strategia naţională pentru antreprenoriat, un instrument atât de necesar pentru asigurarea prosperității României, a completat ministrul educaţiei și cercetării.

Semnatarii Acordului de Parteneriat se angajează să lucreze activ cu reprezentanții MEC, alături de alți parteneri care se vor alătura acestui demers, la Strategia națională pentru educație antreprenorială. Cristina Chiriac, Preşedinte CONAF, consideră “o prioritate introducerea în şcoli a orelor de antreprenoriat în vederea dezvoltării aptitudinilor şi competenţelor tinerilor şi pregătirii acestora pentru a deveni azi, antreprenorii de care economia românească are nevoie, mâine. România se numără printre cele câteva ţări europene care nu au încă o strategie naţională pentru educaţie antreprenorială. Iată că, astăzi, împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei și Cercetării, şi cu cei ai Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze”.

La rândul său, Franck Neel, Preşedintele FPPG, este de părere că „Educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice, cât și la valorile europene în contextul globalizării și al digitalizării la nivel mondial. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei”.

Inițiativa “Pactul pentru muncă” ce include „Pactul pentru educaţie antreprenorială”, presupune reducerea deficitului forţei de muncă din România, transparentizarea pieţei muncii şi dezvoltarea antreprenoriatului, recunoscut ca generator de prosperitate în societate şi element determinant pentru creșterea economică și crearea locurilor de muncă. Investiția în educația antreprenorială este una dintre cele mai rentabile investiții pe care o poate face România în educația copiilor. Elevii  participanți au șanse de 3 până la 6 ori mai mari de a-și deschide o afacere ulterior, într-un anumit moment al vieții, comparativ cu cei care nu beneficiază de educație antreprenorială.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *