Până să fie revocat, Badea a renunţat la Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Până să fie revocat, Badea a renunţat la Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Reprezentanţii OMV Petrom anunţă că Bogdan Nicolae Badea, fost Secretar de stat în Ministerul Energiei, şi-a înaintat renunţarea la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei, cu efect începând cu data de 26 aprilie 2016. Poziţia sa devine astfel vacantă şi revocarea sa din funcţie, pentru care se solicita aprobarea acţionarilor, nu mai este valabilă. În prezent, Badea lucrează la Hidroelectrica ca Manager în Departamentul Management de Proiect

bogdan badeaEchipa de la Minsterul Energiei a decis pe cine să promoveze în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom în locul fostului secretar de stat Bogdan-Nicolae Badea. Este vorba despre Dan Manolescu, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor până în toamna anului trecut, membru în Consiliul de Administraţie a CEC Bank. Un nou membru al Consiliului de Supraveghere va trebui sa fie numit pentru durata ramasa din mandatul acordat dlui. Bogdan Nicolae Badea, respectiv până la data de 28 aprilie 2017, potrivit unui raport transmis BVB de OMV Petrom.

Într-o Adresă transmisă de Ministerul Energiei conducerii OMV Petrom, în data de 8 aprilie, ministerul – în numele statului român ca acţionar care deţine acţiuni reprezentând 20,64% din capitalul social al societăţii, a solicitat suplimentarea ordinii de zi a AGOA din 26 aprilie, cu 2 noi puncte: revocarea lui Bogdan Nicolae Badea din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, respectiv alegerea unui nou membru.

Dan Manolescu coordonează, în momentul de faţă, activitatea de consultanţă fiscală în cadrul SOTER&PARTENERS. Ceilalţi membri ai Consiliului de Supraveghere al OMV PETROM sunt: Rainer Seele, David Charles Davies, Manfred Leitner, Johann Pleininger, Christoph Trentini, George Băeşu, Mark Mobius, Riccardo Puliti.

Pentru activitatea pe care o prestează, membrii Consiliului de Supraveghere vor fi remuneraţi în 2016, la fel ca în anii anteriori, cu câte 20.000 Euro/an. La această sumă se adaugă o remunerație suplimentară în cuantum de 4.000 Euro pentru fiecare sedință. Se propune  spre aprobare acționarilor în ședința din această lună,  ca – pentru anul în curs – remunerația brută a fiecărui membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom să corespundă unei remunerații nete de 20.000 Euro/an, se precizează într-o notă a companiei.

Grupul OMV Petrom a trecut pe pierderi în 2015, raportând un rezultat net negativ de 690 milioane de lei, față de un profit net de 2,1 miliarde de lei în anul precedent, potrivit rezultatelor consolidate publicate de companie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *