Parcul solar de 864 MW al Enel din Brazilia va include peste 2,2 milioane de panouri solare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Parcul solar de 864 MW al Enel din Brazilia va include peste 2,2 milioane de panouri solare
  • São Gonçalo este prima unitate Enel din Brazilia care folosește module solare bifaciale care captează energia solară pe ambele părți ale panoului. Datorită utilizării acestei tehnologii, producția de energie va crește cu până la 18%

Filiala braziliană de energie regenerabilă a Grupului Enel, Enel Green Power Brasil Participações Ltda. (“EGPB”) a pus în funcțiune extensia de 133 MW a centralei sale solare São Gonçalo, de 475 MW, cea mai mare unitate fotovoltaică din America de Sud, situată în São Gonçalo do Gurguéia, în statul Piauí, din nord-estul Braziliei. Construirea secțiunii de 133 MW a presupus o investiție de aproximativ 422 de milioane de reali brazilieni, echivalentul a cca. 100 de milioane de euro.

“Punerea în funcțiune a primei extensii a impresionantului parc solar din São Gonçalo reprezintă un pas important pentru Enel în Brazilia și ne consolidează poziția de lider pe piața energiei solare”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power și responsabil de linia de business Global Power Generation din cadrul Enel. “În ciuda provocărilor impuse de scenariul actual, am început recent construirea a 1,3 GW de capacitate regenerabilă în Brazilia, care include o nouă secțiune de 256 MW a parcului solar São Gonçalo. Ne menținem angajamentul de a contribui la dezvoltarea pieței de energie din țară și de a conduce recalibrarea ecologică în Brazilia, așa cum o facem la nivel global”.

În august 2019, Enel a anunțat demararea lucrărilor de construcție la extensia de 133 MW a parcului solar, aflat în acest moment în funcțiune. Anterior, lucrările de construcție la prima fază a parcului São Gonçalo, de 475 MW,  începuseră în octombrie 2018 iar unitatea a fost conectată la rețea în ianuarie 2020.

Se estimează că noua extensie, de 256 MW, a cărei construcție a început în 2020, va fi pusă în funcțiune anul acesta, capacitatea totală a parcului din São Gonçalo urmând să ajungă la 864 MW. Astfel va deveni cea mai mare unitate de producție a Enel din lume aflată în construcție. Grupul Enel va investi aproximativ 735 de milioane de reali brazilieni, echivalentul a aproximativ 142 de milioane de dolari, în construirea celei de-a treia faze a centralei.

Întregul parc solar de 864 MW din São Gonçalo va include peste 2,2 milioane de panouri solare și, complet funcțional, va putea genera mai mult de 2,2 TWh anual și va evita emisii de peste 1,2 milioane de tone de dioxid de carbon pe an. São Gonçalo este prima unitate Enel din Brazilia care folosește module solare bifaciale care captează energia solară pe ambele părți ale panoului. Datorită utilizării acestei tehnologii, producția de energie va crește cu până la 18%, conform estimărilor.

Din capacitatea totală instalată în São Gonçalo:

•           599 MW, care includ cei 256 MW aferenți celei de-a treia faze, cei 133 MW ai fazei a doua și o parte din cei 210 MW ai primei faze sunt susținuți prin contracte de furnizare a energiei negociate cu clienții corporativi de pe piața braziliană de energie liberă

•           Ceilalți 265 MW din prima fază sunt susținuți de contracte de furnizare pe o perioadă de douăzeci de ani cu un grup de companii de distribuție care operează pe piața reglementată din Brazilia.

În timpul lucrărilor, au fost puse în aplicare protocoale riguroase de siguranță, în contextul pandemiei și în conformitate cu măsurile impuse de autoritățile sanitare, cu scopul de a asigura protecția necesară a celor implicați în construirea centralelor, precum și a comunităților în care se află parcul. Compania a stabilit reguli stricte privind călătoriile, care prevăd o perioadă de carantină preventivă în cazul în care lucrătorii trebuie să meargă în orașe aflate în afara regiunii în care este amplasat șantierul, intensificarea acțiunilor de igienizare a facilităților, vehiculelor și spațiilor înconjurătoare de pe șantiere, precum și măsuri pentru a asigura practici de lucru sigure. Pe șantiere, echipele au fost organizate astfel încât să se mențină și să se respecte distanțarea socială. Enel Green Power desfășoară, de asemenea, campanii masive de testare la fiecare două săptămânicare implică toți lucrătorii de pe șantiere.

În Brazilia, Grupul Enel, prin filialele sale EGPB și Enel Brasil, are o capacitate totală regenerabilă instalată de peste 3,4 GW, din care 1.210 MW provin de la centrale eoliene, 979 MW de la centrale fotovoltaice și 1.269 MW de la centrale hidroelectrice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *