Parlamentarii vor ancheta cauzele creşterii substanţiale a preţurilor energiei și gazelor naturale. Ministrul Virgil Popescu: Voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat și ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Parlamentarii vor ancheta cauzele creşterii substanţiale a preţurilor energiei și gazelor naturale. Ministrul Virgil Popescu: Voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat și ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic

Parlamentarii au votat pentru constituirea comisiei de anchetă  la nivelul care va investiga „creşterea explozivă a preţurilor la energie şi la gaze”. Parlamentul a aprobat, joi, cu 339 de voturi „pentru” şi o abţinere, înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

Parlamentarii PSD au solicitat, la începutul săptămânii,  înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Legislativului.  La audieri vor fi convocați ministrul Energiei, Virgil Popescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, președintele Protecţiei Consumatorului şi președintele ANRE.

Am votat pentru înființarea comisiei parlamentare care anchetează creşterea preţului la energie şi gaze, deoarece îmi doresc să afle toți românii cauzele pentru care prețurile au crescut, a scris ministrul Virgil Popescu pe facebook, prezentând unul dintre motive: nu s-a mai pus în funcțiune nici o unitate nouă de producție a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităților de energie regenerabilă.

Mă uit în urmă și văd ce miniștri au fost… și voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat și ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic national. Voi arăta, de asemenea, măsurile pe care le luăm pentru protejarea consumatorilor casnic, a precizat ministrul.

Parlamentarii PSD au decis luni să solicite înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Legislativului pentru a investiga „creşterea explozivă a preţurilor la energie şi la gaze”. Ei vor să fie convocați la audieri, între alții, ministrul Energiei, Virgil Popescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, președintele Protecţiei Consumatorului şi președintele ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *